Karácsonykor sokan örömmel sütnek-főznek a konyhában, többen azonban inkább a pihenésre, a készülődésre koncentrálnak. Szerencsére a főváros legszuperebb éttermei is évről évre úgy döntenek, teljes menüvel segítenek, hogy az ünnep még felhőtlenebb legyen. Összegyűjtöttünk három helyet, ahonnan többfogásos ételsort is beszerezhetünk.
Pastrami
A Pastramitól tényleg mindent beszerezhetünk, amire csak szükségünk lehet a karácsonyi vacsorához.
Isteni kocsonya, különleges borókás vadpörkölt, hortobágyi húsos palacsinta, töltött káposzta és kacsasült is várja, hogy megrendeljük, de olyan kuriózumokat is megkóstolhatunk, mint a kacsamáj mousse vagy a tűzdelt vadsült. Kínálatukban aranygaluska és zserbó is megtalálható, melyekkel valóban teljes lehet az ünnepi menü.
Four Seasons Hotel Budapest – Kollázs
Öt-hét fős családi menüt ajánl Budapest egyik legszebb szállodájának étterme, a Kollázs a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapestben. A kínálatban a négy-öt kilogrammos tökéletesre sült pulyka mellett sült liba és kacsa is megtalálható, desszertként pedig almás-körtés, illetve sütőtökös pitét és lúdlábtortát is választhatunk.
A csomag ára 69 500 forint, és a rendeléseket az átvétel előtt hetvenkét órával szükséges leadni. Az ajánlat egészen január elsejéig él, így nemcsak karácsonyi, de szilveszteri vacsorához is ideális választás lehet.
Mandragóra
Különleges karácsonyi ételek vagy tradicionális családi receptek alapján készülő ünnepi fogásokból válogatta össze menüsorát a Mandragóra. Sipos András séf akasztói szikiponty halászlével, malackocsonyával, töltött káposztával és pecsenyekacsával készül, míg cukrászmesterük diós és mákos bejglit, gyümölcskenyeret, flódnit és zserbót is süt.
Az ételeket viszont december 20-ig mindenképpen meg kell rendelni, hogy december 23-án személyesen is át lehessen venni azokat a II. kerületi étteremben.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: az éttermek Facebook-oldalai)
menü | rendelés | vacsora | házhoz szállítás | teljes | nagy sztori
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!