A lezárások sztárjai lesznek ezek a zöldséges piték

Gyorsan, egyszerűen, mindenféle konyhai tudás nélkül elkészíthető zöldséges pitéket ajánlunk. Mind tökéletes választás ebédre vagy vacsorára, érdemes sorra mindegyiket kipróbálni!

Spárgás pite

Hozzávalók:

  • 1 csomag levelestészta
  • 30 dkg spárga
  • 25 dkg krémsajt
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 teáskanál friss kakukkfűlevél
  • 1 citrom héja
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és ráhelyezzük a levelestésztát úgy, hogy a széleit kissé visszahajtjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a krémsajtot, a tojássárgáját, a parmezánt, a kakukkfüvet, a reszelt citromhéjat, majd sózzuk és borsozzuk ízlésünk szerint.
  3. Megkenjük a levelestésztát a sajtkrémmel, majd rásorakoztatjuk a spárgát, amelynek a fás végeit előzetesen levágtuk.
  4. A tészta széleit elkevert tojással megkenjük. Sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. A sütőből kivéve 5-10 percig pihentetjük, majd felszeleteljük és tálaljuk.

Gombás paradicsomos pite

Hozzávalók:

  • 1 csomag levelestészta
  • pizzakrém
  • 20 dkg gomba megpucolva és felszeletelve
  • 1 kis fej lilahagyma vékonyra vágva
  • 3 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

  1. Az előző recepthez hasonlóan előkészítjük a tésztát, majd megkenjük a pizzakrémmel, megszórjuk parmezánnal, egyenletesen elterítjük rajta a gombát és a lilahagymát.
  2. Sütőben ugyanúgy 15 perc alatt készre sütjük, és kis pihentetést követően tálaljuk.

Lazacos cukkinis pite

Hozzávalók:

  • tejföl
  • kapor
  • citromlé
  • 10 dkg nyers lazac
  • 1 db salátacukkini sózva, felszeletelve
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A tejfölt kaporral, egy kevés citromlével, sóval és borssal elkeverjük.
  2. A salátacukkinit felszeleteljük, mindkét oldalát kissé megsózzuk, és pár percre félretesszük. A zöldség levet fog ereszteni, ezt papírtörlővel leitatjuk.
  3. Az előkészített levelestésztát megkenjük a fűszeres tejföllel, rárakjuk a cukkiniszeleteket, majd a felkockázott lazacot. Az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. 5-10 perc pihentetés után kínáljuk.

 

Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Három recept következik.

(Fotók: Getty Images)

zöldség | étel | gyors | pite | zöldséges | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom