Három vidéki étterem, ahová idén ősszel el kell látogatni

A kora őszi időszak tökéletesen alkalmas arra, hogy felkerekedjünk és felfedezzük Magyarország gasztronómiai fellegvárait. Budapestről kiszakadva olyan vidéki éttermekbe látogathatunk el, amelyek világszínvonalúnak számítanak, fogásaik pedig bármelyik Michelin-csillagos étteremben megállnák a helyüket.

Pajta

Az Őrség szíveben található Pajta étterem az utóbbi időben került a figyelem középpontjába, miután fenntarthatósági díjjal is jutalmazták.

A hagyományok tiszteletén alapuló konyhájuk a tradicionális őrségi fogásokat és alapanyagokat használja, ugyanakkor rendkívül innovatívan állnak hozzá a fogások elkészítéséhez.

A tökmagolaj, a homoktövis, a vadhúsok központi elemei az étlapnak, melyet hetente változtatnak.

Missziójuknak tartják, hogy a betérő vendégek a slow mozgalom szellemében lelassulhassanak, átadhassák magukat a klasszikus és a fine dining fogások páratlan ízvilágának, hogy aztán olyan gasztronómiai élményekben legyen részük, amely újra és újra visszahozza őket Őriszentpéterre.

Kistücsök

A balatonszemesi Kistücsök étterem hosszú évek óta a vidéki gasztronómia fellegvárának számít.

Nagybetűs vendéglátással találkozhatunk náluk, ráadásul a kortárs magyar konyha vonatlát viszik,

amelyben az otthon ízei jelennek meg 21. századi technológiákkal és tálalási módokkal.

Alapelvük, hogy a helyi hagyományokat tiszteljék és ápolják, szezonális étlapjukon is nagy szerepet kapnak a balatoni termelőktől származó kiváló minőségű alapanyagok.

Egyedülálló borlapjukon több mint 350-féle bor megtalálható, így a teljes menüsorhoz választhatunk olyan italokat, amelyek tökéletesen kiegészítik a fogások ízvilágát.

Platán

A tatai Platán étterem nemcsak csúcskategóriás fogásairól, de festői környezetével is vonzza a gasztroturistát.

Az Öreg-tó partján, egy platánfa mellett található étterem a klasszikus fine dining világot idézi meg, fogásaiban pedig bár a világtrendeket és az ázsiai konyha hatásait követik, egyre több szezonális, helyi alapanyagokat is használnak.

Mindenki megtalálja tehát az ízléséhez leginkább illő fogásokat, így a hagyományos kacsacomb, vagy rántott mangalica mellett a Szent Jakab-kagyló és a wagyu-steak szerepel az étlapon.

A Platán saját cukrászattal is rendelkezik, desszertjeik pedig valóban egy új dimenzióba repítik az éttermet.

Ez is érdekelhet:

Hét új budapesti étterem, ami a járvány alatt nyitott

Nem állt meg az élet az elmúlt hónapokban a fővárosban.

fine dining | vidék | fenntarthatóság | étterem | platán | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom