Három vidéki étterem, ahová idén nagyon megérte elutazni

Örömteli, hogy az utóbbi években mekkorát megy a vidéki vendéglátás, ami ugye azt jelenti, hogy nem csupán a fővárosra korlátozódnak a kiemelkedő színvonalú éttermek. Szerencsére ebben az évben is eljutottunk olyan helyekre, ahol a körítés, a hangulat, és az ételek mind-mind arra ösztökéltek, hogy 2024-ben majd mindenképp visszatérjünk.

Avalon Ristorante

A Hejő-patak völgyének előkelő felében nyolc éve olyan olasz étterem nyitott az Avalon Parkban, amely fokozatosan szintet lépve Michelin-ajánlásig jutott. Egyik hétvégén mi is vonatra pattantunk és egészen Miskolctapolcáig robogtunk, hogy megtudjuk, hogyan sikerült.

Talán nem tűnik sopilerezésnek, ha előzetesen eláruljuk, hogy remekül, merthogy ilyen szintű olasz vendéglátás eddig nem volt Miskolcon.

Dolce vita Miskolctapolcán – Ilyen az északkeleti végek legjobb olasz étterme

Ilyen szintű olasz vendéglátás eddig nem volt arrafelé.

Sauska 48

Borászatban működő étterem – Franciaországgal ellentétben – kevés akad Magyarországon. Bátor, de megalapozott kijelentés következik: ilyen magas szinten aztán pláne.

Mind a borokat, mind az ételeket, és a kiszolgálást tekintve a legfelsőbb polcon helyezkedik a Sauska 48 és akkor még nem szóltunk a vonzó kulisszák biztosította hangulatról, a meditatív nyugalomról és a mindezekkel együtt összeállt élménypakkról.

Nem egy négy-hat asztalos zsúfolt étterem ez, ahol két órán át a négy fal látványában kell mélyen elmerülni, hanem nagyon szabad és megnyugtató a környezet, nincs semmi feszengés, nyugodtan fel lehet állni például az előétel után, élvezni a csendet és körbenézni a birtokon (ahová a kényelmes eljutást segíti a központi helyszínről igényelhető privát transzfer is).

Egyedülálló panorámával és új menüvel csábít az ország egyik legszebb étterme

A villányi idillben megbújó Sauska 48-ban a borokhoz párosítanak ételeket. Meg is kóstoltuk!

42 Restaurant

Ha egy étterem Michelin-csillagot kap, nyugodtan állíthatjuk, hogy kivételes minőséget képvisel, és a működtetői nyugodt szívvel állíthatják: a küldetés sikerült. Hátradőlhetnének, és joggal gondolhatnák azt, hogy csak tartaniuk kell a színvonalat a jövőben. A 42-ben azonban nem tettek ilyet, sőt, mintha a csillag megszerzése csak a kezdet lett volna, hogy rálépjenek a gázpedálra.

A vacsoramenüjük tele van ötletekkel, a szerviz folyékonyabb lett, a borlap szofisztikáltabb, az élmény összességében könnyed, szórakoztató és izgalmas. A kacsamáj burger almával és a lecsó zseniális, mindkettő megérdemelne egy saját dokumentumfilmet a Netflixen, de a langyos nyári káposzta is emlékezetes, a tengeri sügér frissítő és intenzív, a füst és jég pedig nem véletlenül szerepel még mindig az étlapon.

Jó volt, de még jobb lett – 42 Restaurant

Huszonnégy óra Esztergomban még sosem volt ennyire vonzó. Elmeséljük, miért éri meg egy nagy, kulináris kirándulást tenni a 42-univerzumban.

(Fotók: Avalon, Sauska 48, 42)

Miskolctapolca | idei | Sauska 48 | legjobb | olaszú | étterem

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom