Három újhullámos cukrászda, ahol azt hiszed, Franciaországban jársz

Napjainkban minden kétséget kizáróan gasztronómiai forradalom zajlik, amely a fine diningban és a francia stílusú csúcskategóriás cukrászatban figyelhető meg a leginkább. A klasszikus kávéházi stílust egyre inkább felváltja hazánkban is a mille-feuille-ök és a tarte-ok kifinomultsága.

A következő három újhullámos cukrászdában igazán magas szintre emelték a francia stílusú sütemények készítését.

Mihályi Patisserie – Vác

A Mihályi Patisserie vezetője az a Mihályi László, aki a francia cukrászati stílust elsőként hozta be Magyarországra, hogy aztán úttörőként járjon elöl a fejlődésben.

Hatalmas nemzetközi szakmai tapasztalatait formabontó és innovatív cukrászati remekekben jeleníti meg.

Különösen népszerűek a Duna kavics elnevezésű sütemények és az újragondolt Dobos torta, amely Dobos desszertként született újjá, hogy a tradíciót megőrizve nyújtson új gasztronómiai élményt.

Desszertem – Miskolc

Észak-Magyarország egyik leginnovatívabb cukrászdája a Desszertem, ahol süteményektől kezdve az újhullámos tortákig mindent megtalálhatunk.

Az egyik újdonságuk a Gianduja torta, amely az ősz ízeit vonultatja fel, tele van mogyorós pralinéval, tejcsokoládéval és mogyorókrémmel.

Kihagyhatatlannak számít a tart tatinjük, amelyet vajkaramelles leveles tészta lapon kínálnak egy kis narancslikőr habbal, fahéjjal, szórt szőke csokoládéval és sült almával.

ÉdességLabor – Budapest

A Hegedűs Gyula utcai ÉdességLabor fantasztikus tortakreációival hívja fel magára a figyelmet.

A gyerekek számára vidám, játékos tortákat készítenek, a felnőtteket pedig letisztult, minimalista stílusú alkotásokkal kápráztatják el.

Nagy hangsúlyt fektetnek a szezonalitásra is, ősszel például fügés finomságokat is kóstolhatunk, de szívesen préselnek ehető virágokat is, hogy aztán azokkal díszítsék tortáikat.

Ez is érdekelhet:

Egy tévedésből született meg a világ leghíresebb csokoládés desszertje

Két népszerű történet is terjed arról, ki lehetett a szülőatyja.

francia desszert | torta | miskolc | budapest | újhullámos | francia

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom