Három TikTok recept, amit kipróbáltunk, hogy nektek ne kelljen

Nehéz lépést tartani a TikTok-trendekkel, különösen akkor, ha újabbnál újabb receptekről van szó. A felhasználók kreativitása úgy tűnik,  határtalan, hiszen nemrégiben például egy burgonyás csokis keksz kezdett el szélsebesen terjedni a közösségi oldalon.

Összegyűjtöttünk három népszerű receptet, hogy aztán ki is próbáljuk azokat. Mutatjuk, érdemes-e nektek is követnetek a példánkat.

Burgonyacsipszes csokis keksz

Vannak, akik el sem tudják képzelni az édeset a sós nélkül, egészen bizarr megközelítése azonban az ízek harmóniájának az, hogy az egyik népszerű márka csipszét keverjük bele a keksz tésztájába. Vettünk tehát egy nagy levegőt és @bromabakery videója alapján mi is nekifogtunk a nem mindennapi nasi gyártásába.

A recept maga rendkívül egyszerű, gyakorlatilag tényleg nem lehet elrontani akkor, ha a hozzávalókat pontosan mérjük ki. Sőt, még a csipsz összetörése is kellemes élmény,

ahhoz hasonlítható, mint amikor a buborékfóliát pukkasztgatjuk.

 

@bromabakery POTATO CHIP CHOCOLATE CHIP COOKIES ??? #potatochipcookies #chocolatechipcookies #baking ♬ original sound - Sarah Crawford

A kóstolásnál azonban jön a feketeleves. A keksz egyetlen pozitívumát sztárszakácsként egy főzőműsorban úgy emelnénk ki, hogy "merőben új szintre emeli a roppanós textúrát". Azonban itt az összes előnye ki is fújt, mert a sós csipsz és a vajas keksz sehogy sem kerül benne harmóniába, a végeredmény pedig

egyáltalán nem lesz egy olyan keksz, amit szívesen fogyaszt az ember a délutáni kávéja mellé.

Tepsis gnocchi gombával és kecskesajttal

Carina.Wolff receptje igazán csábítónak tűnik egy hosszú munkanap után, hiszen nincs más dolgunk, minthogy elővegyünk egy tepsit, beleszórjuk a készen megvásárolt, de még nyers gnocchit, rászórjuk a gombát egy kevés lilahagyma kíséretében, bespricceljük olívaolajjal, majd bevágjuk a sütőbe. Amikor nagyjából megsült, rászórunk egy marék rukkolát, rámorzsoljuk a kecskesajtot és

visszatesszük pár percre, hogy az utolsó alkotóelemek is összesüljenek.

 

@carina.wolff mushroom & goat cheese sheet pan gnocchi! #foodtiktok #cooking #cookingtiktok #vegetarianrecipes ♬ Amore mio aiutami - Main Theme - Piero Piccioni

Elvileg a gnocchinak tökéletes állagot kellene kapnia a sütőben, a hagymának szépen meg kellene karamellizálódnia, hogy ellensúlyozza a rukkola keserűségét, a kecskesajtnak pedig krémes állagúvá kellene változnia a hő hatására.

A valóságban azonban a gnocchi betonkemény és az egész étel olyan száraz lesz, hogy kétségbeesve kiált valami krémes szószért. Valószínűleg sokat segített volna a gnocchin, ha előfőzzük, a pozitívumot viszont még ebben a fogásban  is meg lehet találni:

ha megeszünk belőle egy kisebb tányérral, garantáltan fedezzük közben a napi folyadékbevitelünket.

Pesztós lasagna-tekercsek

A pesztó egy igazán sokoldalú étel, hiszen egyszerűen rádobhatjuk egy spagettitésztára, megkenhetjük vele a pirítósunkat, de belekeverhetjük a pogácsatésztába is, hogy különleges ízt adjon neki. Rachlmansfield nevű TikTokker azonban lasagna-tekercset készített a segítségével.

A recept szerint megfőzte a lasagne tésztákat, majd megkente pesztóval és paradicsomos szósszal, megszórta sajttal, halmozott rá némi ricottát, majd feltekerte a tésztákat és hőállótálba sorakoztatta azokat.

A tetejére halmozott még mindenből egy keveset, majd készre sütötte.

@rachlmansfield my husband says sundays are for sunday sauce.. and considering we were both used to challah french toast on weekends or bagel and smear growing up.. i think we did good with these roll ups?? #datenight #lasagnarollups #lasagna #dinnerideas ♬ Che La Luna - Louis Prima

A rövid videó alapján ez egy villámgyors recept, a valóságban viszont hihetetlenül macerás egyesével megkenni a kifőtt tésztákat, amik ráadásul a vízből kiszedve vagy elszakadnak vagy ragadni kezdenek. Maga a pesztós töltelék viszont kifejezetten finom a paradicsomszósszal, a sajttal és a ricottával, így el tudjuk képzelni, hogy

tekercsek helyett klasszikus lasagne formában simán működni tud.

Nem minden TikTok recept kiábrándító, vannak nagyon is finom fogások, amelyeket pillanatok alatt el lehet készíteni a kisvideók segítségével, sőt, a felhasználók gyakran megosztanak olyan konyhai praktikákat is, amik tényelg tudnak működni a gyakorlatban is.

(Nyitókép: Getty Images)

csips | tiktokker | tiktok trend | tiktok | gnocchi | pesto

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom