Három tésztaétel, ami annyira egyszerű, hogy még vizet sem kell forralni hozzájuk

Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Három recept következik.

Pasta Puttanesca

A serpenyőbe 35 dkg linguini tésztát, 35 dkg kettévágott koktélparadicsomot, fél csésze olívabogyót, negyed csésze kapribogyót, fél csésze frissen aprított petrezselymet, két evőkanál olívaolajat, egy teáskanál sót, egy kevés őrölt feketeborsot teszünk. Felöntjük nyolc deciliter vízzel, majd nagy lángon felforraljuk. Gyakran keverjük át, hogy a tészta nehogy letapadjon! A tészta 10-12 perc alatt al dentére fő, a folyadék pedig elpárolog. Azonnal tálaljuk!

Garnélás spagetti

35 dkg spagettit, egy csokor tépett kelkáposztalevelet, egy doboz fehérbabot (leöblítve, lecsepegtetve), egy citrom reszelt héját, két evőkanál olívaolajat, két teáskanál sót, némi őrölt fekete borsot és nyolc deciliter vizet teszünk ezúttal a serpenyőbe, és az előző recepthez hasonlóan nagy lángon felforraljuk, majd gyakori kevergetés mellett 8 percig főzzük. Ezt követően hozzáadjuk az előkészített, megtisztított garnélát, és további 3-4 percig főzzük.

Gombás pestós metélt

35 dkg szélesmetéltet, 25 dkg felszeletelt gombát, három gerezd zúzott fokhagymát, negyed csésze zöld pestót, 20 dkg mascarponét, két evőkanál olívaolajat, két teáskanál sót, egy kevés őrölt fekete borsot és a megszokott módon nyolc deciliter vizet egy serpenyőbe öntünk. A gyors felforralást követően 10-12 percig főzzük, tálaláskor friss bazsalikommal kínáljuk.

Kétszer három étel gyorsan és egyszerűen

Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutattunk hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak. Ezekkel pedig a kezők sem vallanak kudarcot.

recept | spagetti | nélkül | étel | tészta | főzés

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom