Három szuflé, ami bearanyozza a hétvégi ráérős reggelit

A hétvége jó alkalmat ad arra, hogy hosszabb időt töltsünk a konyhában és változatos villásreggeliket tegyünk az asztalra. A szuflé az egyik legnépszerűbb napindító étel, amit édes és sós változatban is elkészíthetünk. Mutatunk három variációt, ami garantált sikert arat majd.

Alap szuflé

Hozzávalók:

  • 2 evőkanálnyi vaj
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 175 ml tej
  • 4 tojássárgája
  • só, bors
  • 2 tojásfehérje

Elkészítése:

  1. A sütőt melegítsük elő 190 Celsius-fokra! A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben alacsony hőfokon, hozzákeverjük a lisztet, egy csipet sót, egy késhegynyi borsot. Hozzákeverjük a tejet, és besűrítjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a tejes masszát és simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához.
  3. A masszát négy hőálló csészébe adagoljuk, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Csokoládés szuflé

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 55 g vaj
  • 5 tojás
  • 8 g finomliszt

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 240 Celsius-fokra, közben a csokoládét egy fémtálba téve, vízgőzben felolvasztjuk a vajjal együtt. Egy csipet sóval ízesítve simára keverjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a vízgőzről levett, nagyjából 45 Celsius-fokosra hűlt csokoládés krémbe keverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a csokoládés krémhez keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és hőálló csészékbe adagolva az előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük. Azonnal tálaljuk.

A sajtos szuflé

A sajtos szuflé elkészítése során gyakorlatilag az alap szufléreceptet kell elkészítenünk azzal a különbséggel, hogy a tej besűrítésekor reszelt sajtot is hozzáadunk, és hagyjuk, hogy a sajt felolvadjon benne.

Ezt követően mindent úgy készítünk, ahogyan az első receptben már részleteztük.

 

A villásreggeli tökéletes módja a hétvége elindításának. Ráadásul milliónyiképpen felkészülhetünk a tökéletes otthoni brunchra, a terülj-terülj asztalkámat pedig maximálisan saját ízlésünkre tudjuk formálni. Mutatunk öt ételt, ami nem hiányozhat egy ütős hétvégi brunchból.

(Fotók: Getty Images)

recept | brunch | reggeli | villás reggeli | szuflé | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom