Három quinoasaláta tavaszi életmódváltáshoz

A quinoa az egyik legegészségesebb köret, amely arra is alkalmas, hogy tartalmasabbá, laktatóbbá tegyük salátáinkat. Lassan felszívódó szénhidrátként ugyanis hosszú időre biztosít teltségérzetet. Ráadásul remekül variálható, gyakorlatilag nem lehet ráunni.

Mindegyik saláta alapja a percek alatt elkészíthető quinoa, amit akár konzervben, előkészített változatban is megvásárolhatunk. Elsőként át kell mosnunk a quinoát, majd egy serpenyőben pici olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük dupla annyi vízzel, sózzuk, letakarjuk fedővel, időnként megkeverjük, nagyjából 15 perc alatt puhára főzzük.

Lazacos quinoa saláta

A lazacfilét sózzuk, borsozzuk, és serpenyőbe téve olívaolajon néhány percig sütjük. Hozzáadunk egy kevés vajat, frissen facsart citrom- vagy limelevet, és megfordítjuk a halszeletet. További 4-5 percig sütjük, majd ismét megfordítjuk.

A folyamatot addig végezzük, amíg a lazacfilé közepe enyhén rózsaszínű nem lesz. Az elkészített quinoát tetszőleges apróra vágott friss zöldséggel összekeverjük, egy tálra halmozzuk, és ráhelyezzük a lazacot. Frissen fogyasztjuk.

Mangós, avokádós

Egy egzotikus salátát kapunk, ha felkockázott mangót, avokádót és uborkát keverünk össze az előre elkészített quinoával.

A fogást tovább ízesíthetjük friss bazsalikommal, de akár mentalevéllel is.

Tavaszi saláta

Ha a lehető legkisebb energiabefektetéssel készítenénk egy igazán egészséges salátát, semmi más dolgunk nincs, minthogy összekeverjük az előre elkészített quinoát egy marék salátamixszel, és néhány szem kettévágott koktélparadicsommal.

Ha a vegán változatot ennénk, már el is készült az ételünk, ha ennél egy fokkal többre vágyunk, morzsoljunk bele fetát is!

Az elmúlt hetekben a TikTokon minden, de tényleg minden egyetlen tésztaételről szólt. A finn recept viszont egyáltalán nem számít különlegesnek vagy formabontónak, hacsak nem azt vesszük alapul, hogy szinte magától készül el. De hogyan lett egy egyszerű ételről készített videó világszenzáció? Eláruljuk.

(Fotók: Getty Images)

recept | vegán | lazac | gasztronómia | saláta | quinoa

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom