Minél jobban megyünk bele a nyárba, annál inkább vágyunk a könnyű, ízletes ételekre. A mediterrán jellegű tésztaételek pont ilyenek, ráadásul nagyon rövid idő alatt elkészíthetők. Összeállításunkban három olyan pastát mutatunk be, ami biztosan feldob majd.
Paradicsomos-bazsalikomos penne
Hozzávalók:
- 1 csomag penne tészta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 25 dekagramm paradicsom
- 1 csészényi reszelt mozzarella sajt
- ¼ csésze parmezán sajt
- 1 evőkanál friss bazsalikom aprítva
Elkészítése:
Első lépés: A szokásos módon főzzük meg a pennét, majd szűrjük le és öblítsük le!
Második lépés: Egy serpenyőbe öntsük bele az olívaolajat, dobjuk rá a zúzott foghagymát és hagyjuk, hogy az illatanyagai felszabaduljanak! Ekkor tegyük hozzá a feldarabolt paradicsomot és pároljuk tíz percig!
Harmadik lépés: Szórjuk rá a sajtokat, majd amikor a sajt elkezd megolvadni, keverjük össze a pennével! Frissen aprított bazsalikommal megszórva tálaljuk!
Tonhalas-kaliforniai paprikás tészta
Hozzávalók:
- 2 sárga paprika
- 2 zöld paprika
- 2 pirospaprika
- 18-20 fekete olajbogyó, kimagozva és felezve
- 150 gramm tészta
- 200 grammnyi tonhalkonzerv
- parmezán és friss zöldfűszer a tálaláshoz
Elkészítése:
Első lépés: A paprikákat tegyük egy tepsibe és süssük addig, amíg a héjukat le nem lehet húzni! Ha elkészült, daraboljuk fel és keverjük össze az olajbogyóval! Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük és félretesszük.
Második lépés: A tonhalat lecsöpögtetjük és hozzákeverjük a paprikához és az olajbogyóhoz. Egy serpenyőben felhevítjük és hozzákeverjük a tésztát. Parmezánnal és friss zöldfűszerekkel tálaljuk.
Sült paradicsomos, bacon-ös tészta
Hozzávalók:
- 30 dekagramm koktélparadicsom
- 8 gerezd fokhagyma kettévágva
- 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1/2 teáskanál só
- 2 teáskanál cukor
- 1/4 teáskanál őrölt bors
- 30 dekagramm tészta
- 1/4 csésze apróra vágott friss petrezselyem
- 1/2 csésze parmezán sajt
- 4-6 szelet ropogós bacon
Elkészítése:
Első lépés: A tésztát megfőzzük, leszűrjük és félretesszük. Egy tepsibe belesorakoztatjuk a paradicsomot, rádobáljuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, cukorral meghintjük, olívaolajjal lelocsoljuk. 200 fokon addig sütjük, amíg a paradicsom össze nem aszalódik kissé.
Második lépés: Egy serpenyőben lepirítjuk a bacont, majd feltekerjük. Hozzátesszük a sült paradicsomot, elkeverjük a tésztával, végül alaposan megszórjuk parmezánnal.
Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Három recept következik.
(Fotók: Getty Images)
három | tészta | gyors | spagetti | recept | nyári
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!