A főfogások elkészítése nem feltétlenül igényli azt, hogy megszakadjunk a konyhában, hiszen vannak a villámgyors alternatívák mellett olyan ételek is, amiket egy kis előkészítést követően csak a sütőbe kell tenni, hogy aztán maguktól elkészüljenek.
Olyan korábbi receptjeinkből válogattunk, melyek között mindenki megtalálja a számára ideális főételt, hiszen a testes steak mellett egészségtudatos étrendbe is beillő lazaccal és könnyű sült pulykával is készültünk.
T-bone steak
James Martin brit sztárszakács receptje a tökéletes bizonyíték arra, hogy a T-bone steak elkészítése nem is olyan nagy ördöngösség, mint ahogyan azt gondoljuk, hiszen néhány egyszerű alapanyaggal és tudatos konyhatechnológiai megoldásokkal bárki az ünnepi asztalra teheti.
Ráadásul valóban pár perc alatt elkészül, így nem kell az egész napot a konyhában tölteni a tökéletes főétel előkészítéséhez.
Tejszínes, spenótos lazac
A toszkán ízvilágú lazac serpenyőben készül. A halat krémes szósz öleli körül, hogy az ízélményt spenót, szárított paradicsom és parmezán tegye teljessé. A fogás gyakorlatilag tizenkét perc alatt elkészíthető, így garantálja a stresszmentes karácsonyi készülődést. A pontos recept itt érhető el.
Sült pulyka
A sült pulyka az Egyesült Államokban hagyományos hálaadási étel, Magyarországon pedig karácsonykor kerül a leggyakrabban az ünnepi asztalra. Az általános vélekedéssel ellentétben nem ajánlott a pulykát megtölteni, mire ugyanis az üregben lévő töltelék tökéletes állagúra sülne, addigra a pulykahús már kiszárad.
A pulyka üregébe tegyünk inkább olyan alapanyagokat, amelyek ízesítik a húst és a szaftját is. Mehet bele só, bors, vöröshagyma, alma, sárgarépa, zeller vagy citrusféle is. További tippjeink és a garantáltan tökéletes sült pulyka receptje ebben a cikkünkben olvasható el.
(Fotók: Getty Images)
könnyű étel | nagy sztori | gyors karácsonyi menü | egyszerű étel | karácsonyi menü | karácsony
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!