Ez a három pazar húsvéti recept garantáltan meglepi a társaságot

Kreatív húsvéti menü jön, a hagyományos ízeken túl.

Töltött tojás, savanyú leves házi kenyérben, a desszertnek pedig citrusos babka jön. Íme!

Töltött tojás

HOZZÁVALÓK:

• 6 tojás
• egy csokor metélőhagyma
• 4-5 szál petrezselyem
• 5 kis uborka
• 20 g majonéz
• fél teáskanál paprika
• paprika
• só

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük, a közepüket kivájjuk. Aprítsuk fel a petrezselymet és a metélőhagymát, adjuk hozzá a majonézt, a tojássárgáját és a fűszereket. Mindent összetörünk. Tegyük a tölteléket a tojásfehérje belsejébe, és díszítsük őrölt pirospaprikával.

Citrusos babka

HOZZÁVALÓK:

• 260 g búzaliszt
• 100 g vaj
• 20 g narancshéj
• 150 g cukor
• 320 g sárgarépa
• 4 tojás
• 40 g narancslé
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 1 teáskanál fahéj
• 1/4 teáskanál kardamom
• 1 és 1/2 teáskanál sütőpor

Máz:

• 100 g krémsajt
• 30 g vaj
• 40 g porcukor

Elkészítése:

Babka:

A narancshéját lereszeljük. Adjuk hozzá az olvasztott vajhoz. Keverjük össze a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, öntsük hozzá az olvasztott vajat és a narancshéjat, adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kardamomot és a sütőport. Jól összekeverjük. 180 fokon 60 percig sütjük.

Máz:

Keverjük össze az összes hozzávalót, és keverés közben melegítsük fel. Öntsük a tortára.

Savanyú leves házi kenyérben

HOZZÁVALÓK:

• 1 hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 25 g vaj
• 120 g fehér kolbász
• 100 g füstölt szalonna
• 800 g víz
• 300 g burgonya
• 1 teáskanál házi húsleves paszta
• 2 babérlevél
• 2 szem szegfűbors
• 350 g kovászos tészta
• 50 g 18%-os tejszín
• 1/2 teáskanál só
• egy csipetnyi bors
• egy csipetnyi Provence-i fűszer
• 2 teáskanál majoranna
• 2 szárított gomba

Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a szalonnát és a fehér kolbászt. Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a burgonyát és az összes fűszert. Forraljuk 15 percig, majd adjuk hozzá a kovászos tésztát. Főzzük a szárított gombát 10 percig. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük még néhány percig.

Kenyérrecept a savanyú leveshez

HOZZÁVALÓK:

• 25 g élesztő
• 200 g víz
• 1 teáskanál cukor
• kanál olaj
• 350 g író
• 450 g búzaliszt
• 1 teáskanál só

Elkészítése:

Gyúrjuk össze az élesztős tésztát az összes hozzávalóból. Hagyjuk kelni körülbelül 45-60 percig. Fordítsuk ki a tésztát egy lisztezett munkafelületre. Osszuk 4 részre, minden részből szaggassunk le egy-egy golyót, a maradékból pedig formáljunk nagy golyókat. Tegyük félre 15 percre kelni. A kis golyókat rögzítsük a nagyobb golyókhoz, hogy azok egy fogantyút alkossanak. Süssük 200 fokon 30 percig.

Jóétvágyat és jó sütögetést!

(Fotók és forrás: Bonami)

babka | húsvét | recept | leves | tojás

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom