Három isteni előétel húsvétra, ha már unod a natúr főtt tojást

A főtt tojás kihagyhatatlan eleme a húsvéti asztalnak. Érdemes azonban új megoldásokat kipróbálni a felhasználására, hiszen egészen különlegessé is tehető, ha megfelelő fűszerekkel vagy további alapanyagokkal párosítjuk.

Klasszikus kaszinótojás egy kis füstösséggel

A szokásos módon elkészített főtt tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Óvatosan eltávolítjuk a sárgáját, és beletesszük a turimixgépbe. Hozzáadjuk a majonézt egy kevés apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, fehérborsot, és ízlésünk szerint csilipelyhet. Homogén állagúra turmixoljuk. A tojásfehérjéket egy tálra helyezzük, a krémet habzsákba töltjük, és beletöltjük a fehérjékbe. Egy kevés pirospaprikával megszórva tálaljuk.

Ízlésünk szerint füstöltlazac-darabokkal a tetején kínáljuk.

Tojássalátás crostini fehér szardellával

Egy evőkanál olajat felhevítünk a serpenyőben. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk, majd félrehúzzuk. Közben a sütőt 300 Celsius-fokra előmelegítjük, a crostiniket feldaraboljuk, mindkét oldalukat meglocsoljuk olivaolajjal, és egy tepsibe sorakoztatjuk őket. Öt perc alatt ropogósra sütjük. A szeleteket fokhagymával megdörzsöljük, és hagyjuk kihűlni. A főtt tojásokat meghámozzuk, és egy villával összetörjük. Hozzákeverünk egy maroknyi aprított metélőhagymát, pár csepp ecetet és egy evőkanál olívaolajat.

Sózzuk, borsozzuk, majd a crostinikre sorakoztatjuk. Friss idényzöldségekkel díszítjük.

Currys-narancsos tojáskrém

A főtt tojásokat meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy nagy tálba tesszük. Hozzáadunk fél narancs reszelt héját és levét, némi curryt, mustárt és majonézt. Sózzuk, borsozzuk és pürésítjük.

Az ízlésünk szerint kiválasztott kenyereket megkenjük a tojáskrémmel, friss zöldfűszerekkel, vagy metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Vajon mi a kedvenc karanténétele Mautner Zsófinak, és miből inspirálódik  Jókuti "Világevő" András akkor, amikor leginkább a négy fal közé szorulunk? Mi idézi meg a gyermekkorát Iklódi Dórának, és hogyan formálja azt egészségtudatossá? Sass Dani last minute ételekre vágyik, vagy szívesen tölt mostanában hosszabb időt a konyhában? Utánajártunk mindennek és begyűjtöttük az ország legnépszerűbb gasztrobloggereinek legtutibb receptjeit is.

(Forrás: Getty Images)

tojás | gasztronómia | recept | főtt tojás | húsvét

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom