Ezzel a három grillétellel rúgd be a BBQ-szezont!

Ahogy egyre melegszik az idő, úgy vesszük elő mind szívesebben a kerti grillt. Mutatunk három elképesztő receptet, ami méltó arra, hogy megnyissa ezt a rendhagyó a BBQ-szezont!

Grillezett spárga, a legegyszerűbb köret

Hozzávalók:

  • 1 csokor spárga, a fás végei levágva
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • só, bors

Elkészítése:

A spárgát beleforgatjuk az olajba, alaposan sózzuk és borsozzuk. A felmelegített grillrácsra helyezzük és 3-4 percig sütjük, időről időre megfordítjuk. Előételként vagy köretként kínáljuk.

Szójaszószos sertésszeletek

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 4 csont nélküli sertéskaraj

Elkészítése:

  1. A mézet, a szójaszószt, a fokhagymát és a pirospaprikát keverjük össze egy nagy tálban. Tegyük bele a sertésszeleteket, masszírozzuk bele a marinádot, fedjük le, és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre!
  2. Közepesen magas lángon oldalanként 8 percig süssük a húsokat, tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig!

Klasszikus hamburger

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált marhahús
  • só, bors
  • 3 szelet cheddar sajt

A tálaláshoz:

  • 3 hamburger zsemle
  • 1 nagy paradicsom vékonyra szeletelve
  • 1 kis vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 3 levél jégsaláta
  • ketchup
  • mustár
  • majonéz

Elkészítése:

  1. A marhahúst osszuk három egyenlő részre, és formázzunk belőlük pogácsákat! Fűszerezzük mindkét oldalukat sóval és borssal! A húspogácsák közepébe nyomjunk az ujjunkkal egy kis mélyedést!
  2. A grillezőt állítsuk magas hőfokra, helyezzük rájuk a húspogácsákat, és süssünk kérget rájuk! Majd oldalanként 6-6 percig süssük kissé alacsonyabb hőfokon! A sajtot az utolsó két percben helyezzük rá, hogy szépen meg tudjon olvadni!
  3. Vágjuk ketté a hamburgerzsömlét, az aljára kenjünk tetszőleges szószt, majd mehet rá egy szelet jégsaláta! Utána következik a hús a ráolvasztott sajttal, majd a paradicsom és a vöröshagyma! Ízlésünk szerint további szósszal ízesíthetjük. Végül helyezzük rá a hamburgerzsemle tetejét! Frissen fogyasszuk!

Ha este nyolc után éheznénk meg, nem kell kétségbe esnünk, hiszen több fantasztikus burgerező is csak arra vár, hogy leadjuk a rendelésünket. Körbenéztünk, hogy a fővárosban honnan tudunk csúcskategóriás burgereket szerezni.

(Fotók: Getty Images)

gasztronómia | grillezés | hamburger | BBQ | grill

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom