Hétvégén már elérkezik advent első vasárnapja, így lassan megkezdjük a hangolódást az ünnepi időszakra. A nagy téli bekuckózások sztárjai a forrócsokik, melyek pillanatok alatt elkészíthetők, hogy aztán kortyonként elvarázsoljanak bennünket.
Összeállításunkban három olyan receptet mutatunk, amelyek között mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, hiszen a legegyszerűbb alaprecept mellett hoztunk egy alkoholos változatot és egy brutális kalóriabombát is.
A legegyszerűbb változat
Hozzávalók:
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál víz
- 1 csésze tej
- 1 csipet só
Elkészítése: egy kis lábasban, közepes lángon keverjük össze a cukrot, a kakaóport és a vizet! Miután feloldódott, adjunk hozzá tejet és sót, majd keverjük össze! Hevítsük forróra, majd öntsük bögrébe! Ízlésünk szerint díszítjük!
Egy kevés alkohollal megbolondítva
Hozzávalók:
- 2 csésze tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 1/2 evőkanál holland kakaópor
- 1/4 teáskanál fahéj
- csipet szerecsendió
- 30 milliliter Kahlúa kávélikőr
- mini mályvacukrok a tálaláshoz
Elkészítése: egy közepes lábasban keverjük össze a tejet, a cukrot, a kakaóport, a fahéjat és a szerecsendiót, majd 2-3 perc alatt melegítsük fel! Miután levettük a tűzről, keverjük bele a Kahlúát! Azonnal tálaljuk, mini mályvacukorral díszítjük.
A legnagyobb kalóriabomba
Hozzávalók
- 25 gramm csokoládé
- 250 milliliter tej
- 1 teáskanál kukoricaliszt
- tejszínhab
- nagy mályvacukrok
- csokoládé forgács
- sós karamell és csokoládészirup
Elkészítése: egy kis lábasba beleöntjük a tejet, elkeverjük benne a kukoricalisztet, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a csokoládét és felolvasztjuk. Átöntjük egy bögrébe, majd elkezdjük díszíteni. Elsőként mehet a tejszínhab, amibe beleültethetjük a mályvacukrot. Erre jöhet a csokoládé és a sóskaramell-öntet, végül egy jókora adag csokiforgács.
(Fotók: Unsplash)
forrócsoki | forró alkoholos ital | recept | alkoholos ital
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!