Három étterem, amely bezárt, mielőtt megnyitott volna

A koronavírus második hulláma ismét szigorításokat hozott: a vendéglátóhelyek csak elvitelre, vagy házhoz szállításra értékesíthetnek. Pedig novemberben több, igazán ígéretes fővárosi étterem is a nagyszabású megnyitóját tervezte, ők azonban már azelőtt kénytelenek voltak beárni, hogy megnyitották volna kapuikat a vendégek előtt.

Rumour

Rácz Jenő Michelin-csillagos séf november közepén nyitotta volna meg Rumour nevű éttermét a Petőfi téren, ahol egy teljesen egyedi koncepció mentén várta volna a vendégeit. Ennek lényege a Chef's table: a vendégek úgy étkeznek, hogy szabályosan körbeülik a konyhát,

így nemcsak elképesztő fogásokat fogyaszthatnak el, de interaktív gasztronómiai élményben is részesülhetnek azáltal, hogy közvetlen kapcsolat alakul ki köztük és a séf között.

Ráadásul a nyitás előtt egy nappal hozott rendelkezések értelmében kellett a megnyitó elhalasztása mellett dönteniük. Az interakción alapuló gasztronómiai élményeket nem lehet becsomagolni és házhoz szállítani, így a Rumour egyelőre kivár.

101 Bistro

A tajvani konyha remekeit kínáló 101 Bistro ahelyett, hogy a különleges ázsiai fogásait személyesen mutathatná be vendégeinek, a korlátozások miatt új üzleti modellel kell megnyitnia.

Házhoz szállításra kénytelenek átállni, így 101 Express néven startolnak el hamarosan, hogy a Széll Kálmán téri bisztrójukból szállítsák ki változatos és karizmatikus ízű ételeiket.

Wang mester Mozium

Pár nap nyitvatartás adatott csak meg a Wang Mester Moziumnak is, melynek üzemeltetőit valódi sokkhatásként érték az újabb bezárás hírei.

Nem véletlenül: több mint egyévnyi előkészület és küzdelem után is lelkesen várták a nyitás pillanatát és a vendégek érdeklődését.

A kínai fogásokról azonban nem kell lemondanunk, hiszen a változó körülményekre reagálva azonnal át tudtak állni a házhoz szállításra, így Budapest területén bárki megkóstolhatja például a csípős-savanyú levesüket, vagy a shiitake gombás csirkéjüket.

Ez is érdekelhet:

Újabb fantasztikus fővárosi éttermek, ahonnan rendelhetünk

Bár bezártak, mégis megnyitottak egy új utat.

(Fotók: az éttermek Facebook-oldalai, Benkő M. Fanni)

járvány | nyitás | gasztro | budapest | 101 bistro | étterem

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom