A sör kiváló alkotóeleme lehet a fogásoknak, hiszen különleges, kissé kesernyés ízvilágot kölcsönöz az ételeknek. Ráadásul igen változatos módon felhasználható; leveshez, főételhez, sőt, még desszerthez is remek választás lehet. Összeállításunkban három ételt mutatunk, amely fantasztikus kézműves sörökkel készül.
Sörös sajtkrémelves
Lager vagy pilsner sörre van szükség a sajtkrémleves elkészítéséhez, amelynek fontos hozzávalói a tökéletesre pirított szalonnakockák, a csípős jalapeno, de természetesen elengedhetetlen eleme a hagyományos és a füstölt cheddar sajt is.
A fogást a klasszikus sajtkrémleveshez hasonlóan kell elkészíteni, annyi különbséggel, hogy az alaplé egy részét az alkohollal váltjuk ki.
Buffalo wings egy kis csavarral
Elképesztő ízhatást érünk el, ha a ropogós csirkeszárnyakat sörrel és barnacukorral készítjük el. A tetszőlegesen kiválasztott sört a barna cukorral elkeverve a hús pácához használjuk fel.
A csirkeszárnyakat legalább harminc percig érdemes pihentetni a sörös lében, sütés előtt pedig konyhai papírtörlővel töröljük át!
Sörös brownie
A sörrel készült brownie-kat még a kevésbé édesszájúak is imádni fogják, hiszen kissé más lesz a végeredmény ízvilága, mint a hagyományos sütemény esetében.
Ráadásul bármilyen sörrel elkészíthető, amit szívesen fogyasztunk, így teljesen a saját ízlésünkre tudjuk formálni.
A süteménybe csupán egy kevés, 120 milliliter sörre van szükség, amelyet az alapreceptben hozzáadni szükséges zsiradék felével érdemes kiváltani.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images, Unsplash)
összeállítás | étel | sör | recept | brownie | sütemény
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!