Három étel, ami nem hiányozhat a túrazsákból

Van élet a szendvicsen és a rántott húsos zsömlén túl is.

Burrito

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 50 dkg darált hús
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 3 evőkanál víz
  • 6-8 tortilla
  • főtt rizs
  • jégsaláta
  • főtt kukorica, vörös bab lecsepegtetve
  • 3 paradicsom
  • 1 kis fej lilahagyma felszeletelve
  • 1 kis csokor aprított koriander
  • 15 dkg sajt
  • oregánó, só, köménymag, pirospaprika, bors

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Adjuk hozzá a fokhagymát, az aprított vöröshagymát, és pároljuk üvegesre! Tegyük hozzá a marhahúst és pirítsuk meg, közben sózzuk és fűszerezzük ízlésünk szerint! Amikor a hús elkészült, félretesszük.
  2. Egy tortillalapot kiterítünk, a közepére nagyjából két-három evőkanálnyi rizst teszünk, majd ráhalmozunk ugyanennyi marhahúst. Rakunk rá egy kis salátát, kukoricát, babot, néhány szelet paradicsomot, megszórjuk lilahagymával, korianderrel és reszelt sajttal.
  3. Felhajtjuk a tortilla alját, hogy elfedje a tölteléket, majd behajtjuk a széleit, és szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk.
  4. Az alufóliába tekert burritókat serpenyőbe tesszük, és fólián keresztül mindkét oldalukat 5-5 percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon bennük. Hőtartó tálba sorakoztatva visszük magunkkal.

Zabkása befőttesüvegben

Fél bögre zabpelyhet, ugyanennyi növényi tejet, egy kis doboz görög joghurtot, egy evőkanál chia magot, egy evőkanál édesítőszert és pár csepp vaníliaaromát egy befőttes üvegben összekeverünk, rácsavarjuk a tetejét, és betesszük a hűtőbe éjszakára.

Másnap durvára tört olajosmagvakkal, aszalt gyümölcsökkel és friss gyümölcsdarabokkal megszórjuk.

Tizenöt perces mogyorókrémes croissant

Egy csomag levelestésztát kicsomagolunk, háromszög alakúra felvágjuk. Mindegyik tésztadarabot megkenjük mogyorókrémmel, feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk.

Tojássárgájával megkenjük a tetejüket, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük.

 

Gyorsan, egyszerűen, mindenféle konyhai tudás nélkül elkészíthető zöldséges pitéket is ajánlunk. Mind tökéletes választás ebédre vagy vacsorára, érdemes sorra mindegyiket kipróbálni!

(Fotók: Getty Images)

zabkása | croissant | recept | gasztronómia | burrito

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom