Három avokádós étel, amiért csak rajongani lehet

Az avokádó rendkívül sokoldalúan felhasználható alapanyag, ráadásul értékes vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, ezért érdemes beépíteni a táplálkozásunkba.

Néhány egyszerű recepttel és megfelelő fűszerezéssel könnyedén kihozható belőle a legjobb ízvilága, így még az is szívesen fogyasztja majd, akit korábban natúr íze nem fogott meg.

Tartalmas reggelihez: Avokádós toast

Hozzávalók:

  • néhány szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • egy puha avokádó
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 1/4 lime leve
  • csírák

Elkészítés:

  1. A kenyér mindkét oldalát meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és megpirítjuk.
  2. Az avokádót kettévágjuk, kiszedjük a magját, és lehúzzuk a héját. Felszeleteljük, ráfektetjük a kenyérre. Sózzuk, borsozzuk, egy kevés lime-mal ízesítjük. Tálaláskor csírákkal a tetején kínáljuk.

Teljesértékű ebédhez – Avokádós chili non carne

Hozzávalók:

  • 1 közepes édesburgonya
  • 1 avokádó
  • 40 dkg vörösbab lecsöpögtetve
  • 20 dkg paradicsom leforrázva, meghámozva
  • 2 dl zöldségleves alaplé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 lime leve
  • olívaolaj
  • pirospaprika, chilipehely, só, bors

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a babot, a felkockázott édesburgonyát, a kaliforniai paprikát, és felöntjük alaplével. Gazdagon fűszerezzük.
  3. Amikor az édesburgonya megpuhult, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kockára vágott avokádót. Frissen tálaljuk.

Esti filmnézéshez – Guacamole

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó
  • 1 db paradicsom
  • 1/4 lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerinti mennyiségű csilipehely
  • 1/2 lime leve
  • só, bors
  • friss koriander

Elkészítés:

  1. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, és apró kockákra daraboljuk.
  2. A hagymát, a fokhagymát beletesszük egy aprítógépbe, hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott avokádót, és durvára aprítjuk.
  3. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk, csilit adunk hozzá, és hozzáfacsarjuk egy lime levét. Elkeverjük, friss aprított korianderrel a tetején kínáljuk.

Egyszerű, nagyszerű

Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutattunk hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak. Ezekkel pedig a kezők sem vallanak kudarcot.

vega | vegán | recept | avokádó | vegetáriánus | húsmentes

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom