Ha azt hitted, az Irish Coffee az egyetlen valamire való alkoholos kávéital, tévedtél: mutatunk három, még jobb koktélreceptet!
Anatolia kávé
Hozzávalók:
- 30 ml Pierre Ferrand 1840 konyak
- 30 ml Luxardo cseresznye likőr
- Pár csepp fahéjas szirup
- 1 adag eszpresszó
Elkészítés:
Keverjük össze a konyakot, a likőrt és a fahéjas szirupot, majd öntsük rá az eszpresszót! Tejszínhabbal és fahéj-szórattal kínáljuk!
Kávé martini
Hozzávalók:
- 100 g porcukor
- jég
- 100 ml vodka
- 50 ml frissen főzött eszpresszó kávé
- 50 ml Kahlua kávélikőr
Elkészítés:
- Készítsünk cukorszirupot! Tegyük a porcukrot egy pici lábasba, öntsük fel 50 ml vízzel, keverjük össze, és forraljuk fel, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni!
- Ha a cukorszirup kihűlt, tegyünk egy evőkanálnyi jeget a shakerbe, adjuk hozzá a vodkát, az eszpresszót és a kávélikőrt! Rázzuk addig, amíg a shaker külső részét jéghidegnek nem érezzük! Martinis poharakba öntve kínáljuk!
Whiskey-s latte
Hozzávalók:
- 5 ml Jack Daniel's Single Barrel whiskey
- 1,5 ml borsmenta szirup
- 1 adag eszpresszó
- tej
Elkészítés:
Vegyünk elő egy poharat! Öntsük bele a whiskey-t, majd a szirupot! Ezt követően adjuk hozzá a kávét és töltsük fel forró tejjel!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
alkohol | ital | likőr | koktél | vodka | recept
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!