Három alkoholos kávéital, amitől garantáltan jobb kedved lesz

Ha azt hitted, az Irish Coffee az egyetlen valamire való alkoholos kávéital, tévedtél: mutatunk három, még jobb koktélreceptet!

Anatolia kávé

Hozzávalók:

  • 30 ml Pierre Ferrand 1840 konyak
  • 30 ml Luxardo cseresznye likőr
  • Pár csepp fahéjas szirup
  • 1 adag eszpresszó

Elkészítés:

Keverjük össze a konyakot, a likőrt és a fahéjas szirupot, majd öntsük rá az eszpresszót! Tejszínhabbal és fahéj-szórattal kínáljuk!

Kávé martini

Hozzávalók:

  • 100 g porcukor
  • jég
  • 100 ml vodka
  • 50 ml frissen főzött eszpresszó kávé
  • 50 ml Kahlua kávélikőr

Elkészítés:

  1. Készítsünk cukorszirupot! Tegyük a porcukrot egy pici lábasba, öntsük fel 50 ml vízzel, keverjük össze, és forraljuk fel, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni!
  2. Ha a cukorszirup kihűlt, tegyünk egy evőkanálnyi jeget a shakerbe, adjuk hozzá a vodkát, az eszpresszót és a kávélikőrt! Rázzuk addig, amíg a shaker külső részét jéghidegnek nem érezzük! Martinis poharakba öntve kínáljuk!

Whiskey-s latte

Hozzávalók:

  • 5 ml Jack Daniel's Single Barrel whiskey
  • 1,5 ml borsmenta szirup
  • 1 adag eszpresszó
  • tej

Elkészítés:

Vegyünk elő egy poharat! Öntsük bele a whiskey-t, majd a szirupot! Ezt követően adjuk hozzá a kávét és töltsük fel forró tejjel!

Ez is érdekelhet:

Íme, a tíz legtöbbet eladott koktél a világon

Nincs meglepetés az első helyen.

(Fotók: Getty Images)

 

alkohol | ital | likőr | koktél | vodka | recept

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom