Mi a jobb három csokis sütinél? Három alkoholos csokis süti, amit mindenki kedvenc ír krémlikőrje tesz egészen különlegessé.
Ír sajttorta
Hozzávalók:
- 1 csomag keksz
- 40 g vaj
- 500 g ricotta
- 200 g tejszín
- 150 g cukor
- 7 zselatinlap
- 50 ml ír krémlikőr
- csokoládé a díszítéshez
Elkészítése:
- Összetörjük a kekszet és összekeverjük az olvasztott vajjal. Elterítjük egy tepsi alján, kissé lenyomkodjuk, majd hűtőbe téve pihentetjük legalább 30 percig.
- A zselatint egy tál hideg vízbe áztatjuk, közben simára keverjük a ricottát és a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük.
- Egy kis lábasban alacsony lángon felmelegítjük a likőrt, hozzáadjuk a lecsepegtetett zselatint, és addig keverjük, amíg az fel nem oldódik.
- Összekeverjük a ricottás masszát és a likőrös zselatint. Ráöntjük a kekszre, lefedjük, és betesszük a hűtőbe legalább 4 órára.
- A díszítéshez megolvasztjuk a csokoládét, rácsurgatjuk a sajttortára, és visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki meg nem szilárdul.
Három összetevős csokoládés pohárkrém
Hozzávalók:
- 400 g kókusztejszín
- 200 ml ír kávélikőr
- 200 g étcsokoládé
Elkészítése:
- Habverő segítségével verjük fel a kókusztejszínt, majd lassan adagoljuk hozzá a kávélikőrt, és végül az olvasztott csokoládét!
- Amikor homogén állagú lett, emeljünk a sebességen, hogy légiesen könnyű állagú, habos krémet kapjunk!
- A krémet adagoljuk poharakba, és tegyük a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy selymes, pudingos állagot érjünk el!
Brownie
Hozzávalók:
- 70 g étcsokoládé
- 60 g vaj
- 2 tojás
- 220 g porcukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- ⅓ csészényi ír krémlikőr
- 150 g liszt
- 50 g kakaópor
- ¼ teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
- csipet só
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 170 Celsius-fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és félretesszük.
- A csokoládét és a vajat megolvasztjuk vízgőz fölött, majd a gőzről levéve hagyjuk, hogy kissé kihűljön. Hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot, a vaníliaaromát és a krémlikőrt. Rászitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, a kakaóport, egy csipet sót, és homogén állagúra keverjük.
- A masszát a tepsibe öntjük, és 20 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
Az egyik legkedveltebb francia péksütemény pedig a croissant, amelyet otthoni körülmények között, laikusként elkészíteni nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Bár lehet, hogy az első próbálkozás küzdelmes lesz, a végeredmény garantáltan büszkeséggel fogja eltölteni a házi pékeket.
csokoládé | alkohol | sütemény | édesség | recept | desszert
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!