Annak ellenére, hogy a halloween kifejezetten angolszász hagyomány, Magyarországon is egyre többen ünneplik. Az alkalomra félelmetes jelmezeket öltenek, házibulikat tartanak, az asztalról pedig a finom desszertek sem hiányozhatnak. No meg a szellemek!
Összeállításunkban most három olyan receptet mutatunk, amelynek középpontjában a szellemek állnak, ráadásul könnyen, néhány hozzávaló felhasználásával elkészíthetők.
Sütés nélküli cake-pop
Hozzávalók:
- 15 dkg Oreo
- 100 g mascarpone
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál víz
A kekszet aprítógépben homogén állagúra aprítjuk, hozzákeverjük a mascarponét, kis golyókat formázunk belőle. Mindegyikbe szúrunk egy pálcikát, majd félretesszük. A porcukrot egy tálban összekeverjük a citromlével és a vízzel, egyesével belemártjuk a sütigolyókat. Hagyjuk, hogy a máz rászáradjon a süteményekre, majd a boltban megvásárolható csokoládés ízű dekortollal szellemarcot rajzolunk rá.
Szellemek marcipánból
Hozzávalók:
- fehér marcipán
- csokoládés dekortoll
A marcipánt a kezünkkel átgyúrjuk, hogy kissé meglágyuljon, majd mintha gyurmáznánk, szellemformákat alakítunk belőle. A csokoládés dekortollal szemet és szájat rajzolunk neki. Az így elkészült figurákat tortára vagy muffinra is rátehetjük, de önmagában is fogyasztható.
Szellemes habcsók
Hozzávalók:
- 10 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
- csokoládés dekortoll vagy fehér és fekete fondant
- opcionálisan tetszőleges színű ételfesték
A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, folyamatosan hozzáadagoljuk a porcukrot. Ha szeretnénk, pár csepp ételfestéket is tehetünk bele, így a habcsókok színesek lesznek. Habzsákba töltjük, melynek segítségével kúp formákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A habcsókokat tíz percig sütjük 180 fokon, majd elzárjuk a sütőt, és további tíz percig hagyjuk száradni. Az idő elteltével kivesszük a tepsit a sütőből, megvárjuk, amíg a habcsókok kihűlnek. Végül dekortollal vagy fondanttal díszítjük.
(Képek: Pixabay)
desszert | recept | halloween | édesség | sütemény | szellem
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!