A tíz éve létező hely a Facebookon jelentette be a szomorú hírt.
A város első halbisztrója, a Halkakas 2012-ben a Veres Pálné utcában nyitott meg, ahonnan 2017-ben költözött át a Dohány utcába. Különlegességük volt, hogy alapanyagaikat kizárólag Magyarországról, frissen szerezték be, ételeiket pedig a hagyományos magyaros ízvilág mellett az újító vonal is jellemezte.
Most azonban, mint Facebook-oldalukon írták, nehéz szívvel, de meghozták a döntést: a jövő évtől nem nyitják ki a Halkakast.
Az elmúlt 2,5 évben rengeteget küzdöttünk, hogy a felszínen maradjunk, de a tervezhetetlenség, az alapanyagunk körüli bizonytalanság (lesz-e és mennyiért) és a gazdasági körülmények arra a döntésre sarkalltak minket, hogy egyelőre elbúcsúzzunk Tőletek"
– olvasható a posztban, mely így folytatódik: "a Halkakassal biztosan fogtok még találkozni, nem szűnünk meg teljesen, de bizonytalan időre visszavonulunk!" Az utolsó vacsorát (vagy ebédet) december 20-án lehet náluk elfogyasztani.
Ha otthon készítenéd a karácsonyi halat, ezt a hét aranyszabályt tartsd be, hogy tökéletes legyen az eredmény, itt pedig a Michelin-csillagos lazac titkait lesheted el.
(Forrás: We Love Budapest, We Love Budapest, Halkakas halbisztró/Facebook, képek: Halkakas halbisztró/Facebook)
bezárás | bisztró | étterem | Halkakas
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!