Ezen a balatoni programon színt vihetsz a novemberbe

Ilyentájt már szemmel láthatóan megyünk bele a télbe és a szürkeségbe, de a gasztrohegyesek nem hagyják magukat.

November utolsó hétvégéjén jön a Halak a hegyen, és ha a szerencse kitart, szép időben, nagy sétákkal, finom borok és ételek mentén lehet felfedezni Badacsony gasztronómiáját. November 27–28-án izgalmas halas-herkentyűs fogásokkal vár a tíz egész évben nyitva tartó vendéglátóhely!

Az ősz és a tél egy olyan szakasza az évnek, amit a badacsonyi borvidéken nem csak a szüret tesz izgalmassá. Ilyenkor lesz idő a konyhákban kísérletezni, játszani az ősz ízeivel, színeivel, alapanyagokban gazdag időszak ez, jöhetnek az új étlapok, és minden visszaáll egy nyugodtabb kerékvágásba. Ilyenkor van idő megismerni a Balaton egy nyugodtabb, otthonos arcát, amikor a vendéglátókkal is könnyebb összefutni, és akár ráérősen borozgatni. Induljunk neki a Gasztrohegynek, és fedezzük fel lépésről lépésre, falatról falatra, kortyról kortyra Badacsonyt!

Halak a hegyen:

  • Hableány: Ponty hortobágyi / Ördöghal, csusza vongole, parmezán
  • Bonvino Borbár: Halkocsonya
  • Pláne Badacsony borterasz: Bajai halászlé bográcsban, péntek este osztrigás különszámmal
  • Laposa Terasz: Posírozott tokhal, medvecukor-zselével vaníliás majonéz / Fogas Kárpáti módra
  • Istvándy Birtok és Borműhely: Fish & Chips
  • Borbarátok Étterem: Baconba göngyölt harcsafilé rácosan, kapros tejfölhab, kolbászmorzsa
  • Vánkos: Langyos pisztrángsonka, sütőtök, lencse, kókuszos répakrém / Vegetáriánus: Paneer/céklafasírt, sütőtök, lencse, kókuszos répakrém
  • Tölgyes Kúria: fűszeres tokhal salcicha con mango y, chili / Békacomb, uborkasaláta, zöldséges gersli
  • Kisfaludy-ház Étterem: Balaton Nemesei (süllő, harcsa, ponty)
  • Tilia Borvendéglő: Cézár saláta, rántott fogas falatok, parmezán, borsos fokhagymás kruton / Rántott haltej, csicsóka rizottó, édeskömény, csicsóka chips

A Gasztrohegy hétvégéken természetesen lehet csak úgy is kóstolni: a vendégek nyugodtan betérhetnek akár egy Gasztrohegy-fogásra is.

Négyalkalmas bérlet is kapható, mely négy fogást és mellé négy bort tartalmaz a választott étteremben, valamint egy karszalagot, mely egész hétvégés utazást biztosít a gasztrobusszal, ha a messzebbi helyszínekre mennénk (17 500 Ft).

További infók itt.

(Fotók: Szindbád, az utazó)

balaton | ősz | gasztro | gasztrohegy | étterem | menü

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom