Annak ellenére, hogy Magyarország nem kifejezetten síparadicsom, több lehetősége is adódik a téli sportok szerelmeseinek arra, hogy csússzanak egyet. Ha pedig síelünk vagy éppen szánkózunk, hamar meg is éhezünk. A korlátozások ellenére szerencsére még mindig tudunk ajánlani olyan helyeket, ahonnan isteni fogásokat rendelhetünk.
Eplény nyitott ki először, a többi síterepen pedig beindultak a hóágyúk. Január 12-től Mátraszentistvánban, január 15-től Visegrádon is lehet síelni. Az általános korlátozásokat február 1-ig meghosszabbították, vagyis a síterepek éttermei csak elvitelre nyithatnak ki, és 20 órára haza kell érni a síelésből – írja a Síelők.hu
Normafa Delikát – Budapest
A Normafa Delikát akkor nyitott, amikor mások bezártak. A pandémia első hulláma alatt debütált hely mára központi szerepet tölt be a környék életében.
A bisztró egésznapos reggelivel, ebéddel, kávékkal és testet-lelket átmelegítő forró italokkal várja az elviteles rendeléseket, házhoz szállítással pedig a 12. kerületben bárhová el tudják vinni egészséges, tápláló ételeiket.
Call Johnny – Sopron
A soproni Dalos-hegyi sípálya kevésbé ismert síterep, bár remek adottságokkal rendelkezik. Ráadásul nem messze tőle található a Call Johnny étterem, ahol elképesztő hamburgerek, ütős csirkesteakek és pulled pork szendvicsek is készülnek.
Kihagyhatatlan a füstölt tonhaltatár, amelyet sokmagos, kézműves bagelben kínálnak. Ha pedig nem lenne elég a brutális ízekből, DIY boxukat haza is vihetjük, hogy otthon is elkészülhessenek a legmenőbb fogások.
Fehér Sas – Bánkút
A bánkúti sípálya közelében, a Bükki Nemzeti Park területén, 880 méter magasan található Fehér Sas alapvetően egy panzió, amely a járvány miatt hónapok óta zárva van.
Étterme azonban nagyon is működik, kínálatukban pedig főként tartalmas, magyaros ételek találhatók meg. Egy kiadós sportolás után valószínűleg jólesik majd egy forró Jókai bableves, egy erdeigombás vaddisznóragu, vagy éppen egy angus burger.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: a vendéglátóhelyek Facebook-oldalai)
magyarország | sí | síelés | téli sport | étterem | büfé
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!