Így készül a klasszikus gyümölcstorta négy lépésben

A jó gyümölcstorta alapja a tökéletesre sült, ruganyos piskóta, de igazán teljessé a krémes pudingos vagy tejszínhabos töltelék, a friss gyümölcs és a tetején lévő rezgő zselé teszi. A klasszikus desszert igazán könnyedén elkészíthető, még akkor is, ha a bolti tortalapot saját készítésű változatra cseréljük.

Hozzávalók:

• 6 evőkanál liszt
• 10 evőkanál kristálycukor
• 1 teáskanál sütőpor
• 3 nagy tojás
• vanília puding
• 4 dl tej
• gyümölcsök ízlés szerint

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Egy kör alakú tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük félre!
  2. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá! A sárgájához adjunk hozzá 6 evőkanál cukrot, és keverjük habosra!
  3. Tegyük egy tálba a tojásfehérjét és a sárgáját, szitáljuk rá a lisztet, és óvatos mozdulatokkal keverjük el!
  4. Öntsük tepsibe, és 18-20 perc alatt süssük aranybarnára! Amikor elkészült, tegyük rácsra, és hagyjuk kihűlni!
  5. A vaníliapudingot 4 dl tejjel és 4 evőkanál cukorral készítsük el a szokásos módon, majd kenjük rá a kihűlt tortalapra! Díszítsük friss gyümölcsökkel, végül öntsük le tortazselével!
  6. Fogyasztásig tároljuk hűtőben, kedvünk szerint tejszínhabbal díszítve tálaljuk!

torta | gyümölcstorta | recept | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom