A szezonális gyümölcsökből készült saláta nemcsak egészséges, de frissítő, hidratáló hatása is van. Fogyaszthatjuk önmagában, de akár grillezéskor köretként is az asztalra kerülhet. A szeletelt, vagy apróbb darabokra vágott gyümölcsök azonban gyorsan megromlanak. Ha viszont mézet adunk hozzá, hosszabb ideig élvezhetjük az ételt.
Magas cukortartalmának köszönhetően a méz egyfajta tartósítószerként jelenhet meg a gyümölcssalátánkban, és nemcsak megőrzi az étel frissességét, de egy 2020-as tanulmány szerint antimikrobiális tulajdonsággal is rendelkezik.
Hogyan adagoljuk a salátához?
Egy tálban meleg vizet és mézet keverjünk el. Amikor a méz teljesen feloldódott, öntsük bele a feldarabolt gyümölcsöket, várjunk pár percet, majd öntsük le róla. Ha még intenzívebb ízt szeretnénk adni a salátánknak, mézes vízbe citromlevet, lime-ot vagy akár mentát is tehetünk bele.
A lecsöpögtetést követően a gyümölcssalátát fogyasztásig a hűtőben kell tárolni.
A gyümölcs kiválasztásakor törekedjünk arra, hogy a salátába szezonális alapanyagok kerüljenek, kerüljük a pépes állagúakat, a lágyabb gyümölcsöket csak az utolsó pillanatban keverjük hozzá. Ahhoz, hogy ne legyen túlságosan lédús, minden gyümölcsöt szűrőedényben csepegtessünk le, mielőtt összekevernénk.
A szakértők szerint a saláták állaga kulcsfontosságú ahhoz, hogy minden falatot örömmel fogyasszunk. Van három titkos hozzávaló, amivel mindig zseniális és változatos saláták készíthetők.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
gyümölcssaláta | méz | konyhai trükk | konyhai tipp | saláta | gyümölcs
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!