Három egyszerű húsvéti étel, ami tíz perc alatt elkészül

Ezekhez a rendkívül egyszerű, gyors és mutatós fogásokhoz a klasszikus húsvéti alapanyagokon kívül csak leveles tésztára van szükség.

Töltött kosárka

A hűtőben fellelhető friss zöldségeket, így például egy paradicsomot, cukkinit, gombát, kaliforniai paprikát apró darabokra vágunk. A szuflé formákat kivajazzuk, kibéleljük a leveles tésztával, beleállítunk egy főtt tojást és köré halmozzuk a zöldségeket. Megszórjuk frissen reszelt sajttal és sütőben, 180 fokon készre sütjük percek alatt.

Nyuszikák bármilyen ízben

A leveles tésztát csíkokra vágjuk, a csíkokat lefektetjük a deszkára. Egy tésztacsíkot megkenünk lekvárral vagy mogyorókrémmel, esetleg fahéjas, vajas cukorral, ráfektetünk egy másik tésztát és nyuszi formájúra csavarjuk. Elkevert tojással megkenjük és 180 fokos, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tojásos-sonkás quiche

Egy piteformát kivajazunk, belefektetjük a leveles tésztát. A főt tojásokat és a sonkát feldaraboljuk, hozzáadunk egy maréknyi bébi spenótot. Egy pohár tejfölbe beleütünk egy tojást, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, zöld fűszerekkel ízesítjük, majd hozzáadjuk az előbb elkészített keverékhez. Ráhalmozzuk a tésztára és elsimítjuk. Reszelt sajttal megszórjuk és sütőben készre sütjük.

További inspirációra van szükséged az ünnepi menühöz. Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek tippeket találsz.

(Fotók: Getty)

gyors fogás | gyors étel | étel | húsvét | leveles tészta | tojás

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom