Van olyan hely a városban, ahol az egész család szórakozva bevásárolhat a hétvégi ebédhez? Most már van. Illetve lesz.
Április 1-től a Grund piacon a gyerekeket játszótér, a felnőtteket hazai termelők és kézművesek várják a legfrissebb, legszebb áruikkal. Mindezek mellett a Grund hamisítatlan hangulata és a pultban kapható finom italok teszik teljessé a szombat délelőttöket.
Aki járt már a Corvin-negyed szívében található Grundon, biztosan a késő estébe nyúló beszélgetések, sörözések hangulata jut először eszébe. Az idén százötven éves épület falai között eddig is a folyamatos megújulás és a fenntarthatóságra törekvés volt érzékelhető.
Megszépült a belső kerthelyiség, a konyha megújult étlappal állt elő, s tavasz közepén egy termelői és kézműves piac szervezésébe is belevágnak a szervezők.
A piac a megszokott grundos hangulatban várja a hétvégi ebédhez bevásárlókat, a hazai termékeket keresőket, illetve mindazokat, akik megmártóznának egy kicsi piac miliőjében.
Házi sajtok, fűszeres húsok, friss zöldségek, zamatos gyümölcsök várják a nem annyira korán kelőket.
A minőségi élelmiszerek mellett számos kézműves is bemutatkozik majd a piacon, akik használati, illetve dísztárgyaikat kínálják majd.
Miután kosárba kerültek az ínycsiklandó termékek, a bárban hűtött italok, forró kávé társaságában pihenhetnek a felnőttek, míg a gyerekek csocsóznak, üveggolyókkal játszanak a Grund játszóterén vagy mászkálnak a farakásokon.
A piac 2023. április 1-től minden szombaton 9:00-14:00-ig várja közönségét. A belépés ingyenes.
(Fotók: Unsplash, illusztrációk)
budapest | termelői | piac | kézműves | corvin negyed | grund!
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!