A grillezett zöldség több mint egy egyszerű köret. A fogások alapja is lehet, erre pedig az összeállításunkban található ételek a legjobb bizonyítékok.
Szendvicsek
New Orleans egyik ikonikus szendvicse a Muffuletta, a vegetariánus változatának főszereplői a grillezett zöldségek. Szintén elképesztő ételt készíthetünk, ha egy kettévágott bagettet megkenünk olívás tapenáddal és kecskesajttal, vagy egy olyan melegszendvicset készítünk, amiben a grillezett zöldségek és a grillen sült sajtok randiznak.
Saláta
A grillezett zöldségek remekül kiegészítik a friss zöldségekkel és fantasztikus öntettel készült salátákat, amelyeket mindenképp olívás pirítóssal ajánlott fogyasztani.
Tésztasaláta extrákkal
Az orecchiette egy igazán különleges tésztasaláta, amit gyakorlatilag bármilyen grillezett zöldséggel, így répával, cukkinivel, hagymával, padilzsánnal vagy spárgával is ki tudunk egészíteni.
Taco
Rétegezzünk grillezett zöldségeket tofuval, füstölt padlizsánkrémmel vagy más finom szósszal tortillákba a hihetetlenül egészséges tacókért!
Burritók
De természetesen elkészíthetjük a tacók tartalmasabb rokonát, a burritót is, a lényeg az, hogy alaposan pakoljuk meg grillezett zöldségekkel és ne sajnáljuk belőle a sajtot se!
Pizza
Ha grillen sütünk pizzát, nem hiányozhatnak róla a sült zöldséges feltétek sem. Sőt, pizzaalapnak paradicsomszósz helyet akár humuszt is használhatunk.
Ha még mindig nem elég a zöldségekből, ebben a cikkünkben mutatunk öt olyan vegetariánus grillételt, amelyek új értelmet adnak a grillezésnek a húsevők és a vegák számára, itt pedig eláruljuk azt, hogy melyek azok a kiegészítők, amelyek nélkülözhetetlenek a tökéletes sütögetéshez.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)
vega | egészséges táplálkozás | grillzöldség | vegetáriánus | zöldség | grillezés
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!