Grillen sült T-bone steakkel hangolódj az őszi sütögetésre!

A szaftos, ízletes marhasteaknél nincs jobb, kivéve akkor, ha az a grillen készül, és krémesen lágy édesburgonyapüré egészíti ki Martha Stewart receptje alapján. A köret már az ősz ízvilágát hordozza magában, így az étel tökéletesen alkalmas arra, hogy elbúcsúztassa a nyarat, és a kora őszi BBQ-partik sztárja legyen.

Hozzávalók:

  • 2 db T-bone steak
  • 3 nagy édesburgonya meghámozva, felkockázva
  • 0,5 dl tej
  • 0,5 dl narancslé
  • egy evőkanálnyi vaj
  • reszelt gyömbér, só, bors ízlés szerint
  • 1 doboz kukorica a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. A grillezés előtt 30 perccel kivesszük a hűtőből a steakeket, sózzuk és borsozzuk ízlésünk szerint, majd félretesszük.
  2. Előkészítjük a burgonyapürét. Az édesburgonyát sós vízben puhára főzzük 15-20 perc alatt, majd turmixgépbe tesszük, és hozzáöntjük a tejet, a narancslevet, egy evőkanál vajat, valamint reszelt gyömbért. Homogén állagúra pürésítjük, végül sózzuk és borsozzuk.
  3. A grillrácsra helyezzük, és oldalanként 6-7 percig sütjük. Húshőmérővel ellenőrizzük a steak közepét, akkor lesz tökéletes, ha a belső hőmérséklete 60 fokos. Ekkor levesszük a tűzről, 5 percig pihentetjük, majd szeleteljük.
  4. Tálaláskor a tányér közepére édesburgonyapürét halmozunk, és elhúzzuk. Ráhelyezzük a steaket, majd kukoricával díszítjük.

Az édesburgonya nemcsak köretként tökéletes választás, hanem főétel központi alapanyagaként is felhasználhatjuk. Igazi fehérjebombát kapunk például akkor, ha fokhagymás spenóttal és tofuval töltjük meg, hogy aztán citrusos tahinivel öntsük nyakon.

(Forrás: Martha Stewart, fotó: Getty Images)

édesburgonya | BBQ | t-bone | grill | marha steak | grillétel

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom