Sózzunk vagy ne sózzunk grillezés előtt? Itt a válasz!

A grillezett ételeket füstös ízviláguk teszik különlegessé, ráadásul ezek az ételek olyan változatosak, hogy mindenki megtalálja köztük a kedvencét. Sőt, a legtöbb diétába is remekül beilleszthető a grillezés, hiszen a steak tökéletes választás a ketogén diétához, a lazac a mediterrán csavarhoz, a vegánok pedig a zöldségek legjavát tudják felvonultatni a rácson.

A grillzöldségek elkészítése azonban nem olyan egyszerű, mindegyiknek megvan a maga jól bevált technikája. A kulcs a zöldségek esetében az, hogy szabad vagy nem szabad megsózni sütés előtt. A só ugyanis kiszívhatja a nedvességet a zöldségekből, ami ugyanakkor puhább textúrát is eredményez.

A szakértők éppen ezért azt javasolják, hogy a legtöbb zöldséget közvetlenül azelőtt fűszerezzük, mielőtt fogyasztanánk.

Jól válogassuk meg azt is, hogy milyen zöldség kerül a rácsra. Minél magasabb ugyanis a víztartalma, annál jobban megváltozik az állaga a sütés következtében.

A grillezéshez az alacsonyabb víztartalmú zöldségek használatát javasolják, ami lehet például kukorica vagy sárgarépa. A kaliforniai paprika esetében semmiképpen sem szabad sütés előtt sózni, a cukkini esetében pedig ez ízlés dolga.

Ha roppanós állagú grillezett cukkinit ennénk, ne sózzuk meg sütés előtt, ha azonban a puhább állagot preferáljuk, alaposan sózzuk le, legalább tíz percig hagyjuk állni, majd papírtörlővel távolítsuk el róla a nedvességet. Csak ezt követően tegyük a rácsra és süssük tökéletesre.

A grillezés művészetének megvannak a maga fortélyai. Ebben a cikkünkben bebizonyítjuk, hogy a grillezett zöldség több, mint egy egyszerű köret. A sült kukorica pedig három módon is elkészíthető, ha rácsra tesszük.

(Fotók: Getty)

trükk | praktika | grill | konyhai trükk | tipp | BBQ

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom