A Grapoila olajsajtolónak mind a hat nevezett terméke csillagot kapott a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste Awardson.
Idén 106 országból 12 777 terméket neveztek a londoni gasztronómiai Oscarra, amelynek a zsűrije három hónapon át kóstolta vakteszteken a címke nélkül ellátott finomságokat, a magyar csapat olajai és lisztjei pedig egyenesen élményszámba mentek.
Az 1994-ben alapított Great Taste Awardsot a vakteszteknek köszönhetően igazságos versenyhelyzet jellemzi, így a kisebb manufaktúrák is bátran versenybe szállhatnak a gigavállalatok termékeivel, amennyiben a minőségi alapanyagok, a szakértelem és a technológia terén is kimagaslót tudnak alkotni.
A Grapoila olajsajtoló hat csillaga pedig azért is óriási eredmény, mert a zsűri csak a nevezett termékek töredékét szokta csillaggal jutalmazni.
A Grapoila olajsajtoló egyébként harmadik alkalommal nevezett a nagy presztízsű versenyre, amelyen a következő termékeiket díjazták:
- Grapoila Bio Napraforgómag-olaj, két csillag
- Grapoila Mogyoróolaj, két csillag
- Grapoila Mustármagolaj, egy csillag
- Grapoila Szőlőmagolaj, két csillag
- Grapoila Bio tökmagliszt, két csillag
- Grapoila Napraforgómagliszt, két csillag
Sajnos idén a koronavírus-járvány miatt elmarad a Fine Food Expo, ahol a csillagokkal jutalmazott terméket kiállíthatják a cégek, a magyar csapat azonban így is nagyon büszke lehet erre a sikerre.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Grapoila Facebook-oldala, Üzlet és Utazás)
liszt | sajt | Oscar | Grapoila olajsajtolón | Great Taste Awards | gasztronómia
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!