Több mint száz kiállító, mintegy ötven étterem és tucatnyi cukrászda különlegességeit kóstolhatjuk meg a legjelentősebb hazai gasztroesemény, a MBH Bank Gourmet Fesztiválján, ahol a street food és a nemzetközi konyha is színre lép sör, bor, pezsgő és koktélok kíséretében.
Június 2. és 4. között a Millenárison a fiatalok kerülnek a középpontba és velük együtt az újdonságok, legyen szó új trendekről, technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról. Tavaly az Örökség témáját járták körül, idén viszont a jövőre fókuszálnak az Új generáció címmel, és olyan konyhaművészeket mutatnak be, akik fiatal koruk ellenére rendkívül magas színvonalon képviselik a szakmájukat.
Béres Anett például az egyetem után inkább a szívét követte, így lett autodidakta cukrászból a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje.
Csillag Richárd a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén. Huszár Mátyás a Balaton északi partjának legizgalmasabb új nyitásaként emlegetett füredi Vasüzlet szemtelenül fiatal csapatát vezeti, Makai Edina filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt, mielőtt a Michelin-csillagos Salt étterem séf-helyettese lett.
Ott lesz a már sokszor bizonyított MÁK séfje, Mizsei János, aki tavaly elnyerte a Michelin-kalauz Év Fiatal Séfje díját,
és Tóth Pál, a szegedi Alabárdos merész és ambiciózus séfje, akinek korábban punk zenekara volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez. A fesztivál közönsége találkozhat majd Wossala Rozina vendéglátós - író - műsorvezetővel is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart majd workshopot a tanulni vágyó ínyenceknek.
A Gourmet-n a rendkívüli étel és ital kínálat mellett számos izgalmas program várja majd az érkezőket, a szakmai bemutatókon túl például olyan előadások is lesznek, amelyekben a szakácsművészet az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel kerül egy asztalra. Bővebb információk itt találhatók.
A legjobb éttermek kínálatából nem hiányozhatnak ezek a trendi zöldségek sem, amelyeket egy belvárosi farmon termelnek.
(Fotók: Gourmet Fesztivál)
millenáris | program | gourmet fesztivál | 2023 | gasztronómia
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!