Megszokhattuk már, hogy Buda kedvenc kozmopolita étterme megkavarja kicsit a megszokott vájbokat és alkalmanként olyan ötletekkel áll elő, amik kirántanak a hétköznapokból. Nem lesz ez másként októberben sem!
A Déryné őszi klubeseménye ugyanis az Égei-szigetek hedonista beach klubjainak íz-emlékeit hívja életre az éjjel-nappal tömött tengerparti bárok ikonikus komfortfogásaival. Igen, mindezt a fővárosunkban és az ősz közepén!
Mi várható?
Míkonosz, Párosz, Ios, Szantorini, Scorpios, Principote, Barbarossa, Noema, Alemagou, Nikolasz és a többiek bronz homokja, görög lelke, rattan ernyőkön átszűrődő vakító napfénye, nomád chill dj szettjei, és a mediterrán világ leghangulatosabb bárjainak véget nem érő bulijai.
Gyorsnak kell lennie, aki a Krisztina téren élné meg újra a nyarat, merthogy az október 19-ei és 20-ai eventre összesen 2x50 hely foglalható.
– Nehéz megfogalmaznom, mi fogott meg személyesen a görög beach barokban, mert nehéz nem szakmai szemmel néznem ezeket a helyeket – mondja Kovács Kristóf, az étterem társalaptója. – A Mikonoszt és a környékbeli szigeteket jártam be a nyár végén, Ioszt, Pároszt, és Szantorinit. A vendéglátás filozófiája és elképesztő profizmusa, a jellegzetes görög építészet, az egységes városképek, a beach barokra jellemző high life hangulat, és a magas minőség - ezek egysége volt az, ami engem megfogott. Rengeteget lehet tanulni abból, ahogyan ott működnek.
A Dérynének nem célja, hogy egy az egyben megpróbálja lemásolni, ami Mikonosz beach barjaiban történik, inkább igyekeznek úgy átadni ezeknek a helyeknek a sajátos és magával ragadó atmoszféráját, hogy abban ott maradjon a sokak által kedvelt Déryné-DNS is. A hedonizmus és az életszeretet fog vibrálni a levegőben ezen a két napon, és Déryné profizmusát és maximalizmusát ismerve pedig biztosak vagyunk abban, hogy olyan közel kerülünk a hellén beach barok hangulatához, amennyire ez Budán, a Krisztina tér szomszédságában csak lehetséges.
– Az este egy dj pult köré fog szerveződni – folytatja Kovács Kristóf. – Lesz egy zenei háttér, és egy olyan hangulatot fogunk adni, ami ezeknek a szigeteknek a top négy-öt bárjára jellemző. Én ezeket a helyeket végig jártam, és alaposan tanulmányoztam. Megnéztem, hogy mik ezeknek a helyeknek a legnépszerűbb ételei, és ezekből raktunk össze egy tízfogásos menüt. Ezek hazai szemmel nézve akár polgárpukkasztónak is tűnhetnek, de ott teljesen normálisnak számítanak. Mondok egy példát: készítenek egy lapockapörköltet, amit hosszan főznek rozmaringgal és más fűszerekkel, és ezt aztán egy wontonba töltik. Egy harapással eltünteted, az egészet és a szádban robban az íze. Lesz wagyu girosz, amit egy olyan pitán tálalnak, amit jalapeños tzatzikivel kennek meg. A világ legdrágább marhahúsából giroszt készíteni elsőre sokkolónak tűnhet, de abszolút működik. Ez az ottani Beef Bar top étele, erre a legbüszkébbek.
A small plate family style vacsora rengeteg asztalnál befejezett fogást ígér, szuper társaságban, jó zenével. Utóbbiért szerda este Kais Linda, csütörtökön Dévényi Dani és Kais Linda lesz a felelős.
Ami pedig a tervezett menüt illeti, üdvözlő falatként taramosalata wontonok és grillezett miso kelbimbó; előételként fűszeres görög saláta, mac and cheese pastitsio, faszénen grillezett polip; főfogásként ropogós bárány taco, kecskesajtos-szarvasgombás sültkrumpli, wagyu girosz; desszertként pedig matcha sorbet kérhető (részletes lista a Faceboook-eseményben).
Kétféle konstrukcióban, 19 980 és 29 980 forintért (VIP) lehet jegyeket vásárolni, a szerdai eseményre itt, a csütörtökire pedig ide kattintva. Az ár tartalmazza a gőzölgő welcome italt és a nyolc tányéros kóstolósort.
(Fotók: Unsplash)
dj | program | déryné | mediterrán | vacsora | budapest
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!