Gordon Ramsay új éttermével egy legendás séf előtt tiszteleg

Gordon Ramsay a legendás francia séf, Georges Auguste Escoffier előtt tiszteleg új londoni éttermében, amelyet a Savoy szállodában nyitott meg.

A Restaurant 1890 névre hallgató étterem arról az évről kapta a nevét, amikor Escoffier először kezdett el főzni a Savoyban. A csupán huszonhat férőhelyes étterem kizárólag kóstolómenüt kínál, a fogásokat pedig a legendás séf munkássága ihlette.

Az étterem a londoni Savoy ikonikus bejárata felett található és ez Ramsay harmadik étterme a szállodában a The River és a Savoy Grill mellett. A főszakács James Sharp, akivel Ramsay hosszú ideje dolgozik együtt.

Escoffier 1898-ban hagyta el a Savoyt miután csalással vádolták, addigra azonban olyan zseniális ételek fűződtek a nevéhez, mint a Peach Melba vagy a Melba Toast. Világszerte ismertté tette a tradicionális francia főzési eljárásokat, de jelentős változásokat hozott konyhai munkába is.

(Forrás: Finedininglovers.com, fotók: Restaurant 1890)

étterem | restaurant 1890 | Gordon Ramsay | savoy | london | ramsay

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom