Gordon Ramsay leginkább főzőtudásáról és a show-műsorokban való ordibálásáról híres, az elmúlt években azonban az italpiacon is erőteljesen nyomul. A Hell's Seltzer után jött a kaliforniai bormárkája, most pedig visszatalált Európába, amit olasz borokkal is meg akar hódítani.
A brit séf tavalyi döntése, miszerint egy amerikai bormárkát dob piacra, kissé váratlannak tűnhetett, annak ellenére, hogy az elmúlt években Ramsay kifejezetten nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy az Egyesült Államokban is teret nyerjen. Nemrégiben azonban bejelentette, hogy
visszatér európai gyökereihez köszönhetően olasz borválogatásának, a Gordon Ramsay Italian Collectionnek.
A kollekcióban, amely jelenleg a brit Tescónál, valamint a Wine Delivered webáruházban vásárolható meg, három borfajta található. Közös tulajdonságuk, hogy mindegyik 2020-as évjáratú, és Alberto Antonini borász, nemzetközi bortanácsadó, a toszkánai Poggiotondo pincészet tulajdonosával együttműködésben készültek.
Az Intenso Rosso nevű vörösbora Sangiovese, Montepulciano és Merlot keverékéből készült, virágos és bogyós jegyeket egyaránt magában hordoz. A rosé ízvilágában megjelenik az áfonya és a cseresznye, miközben intenzív fűszeres jegyei is varázslatosak, fehérborában pedig a gyümölcsös, virágos aromák, a zöld alma és a kajszibarack dominál.
Gordon Ramsay úgy nyilatkozott, a borkészítés mindig is lenyűgözte, egy olyan varázslatos folyamatnak tartja, ahol a hagyomány, a szenvedély és a tudomány keveredik. Olaszország és az olasz borok különleges helyet foglalnak el a szívében, a borkollekciójának piacra dobásakor pedig az általa elvárt kiemelkedő minőség volt a legfontosabb kérdés.
(Forrás: Food&Wine, fotó: winedelivered és organicwine)
pince | borválogatás | bor | pincészet | gordon ramsey | borászat
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!