Gordon Ramsay a legtipikusabb brit ételre épített akkor, amikor az Egyesült Államokban nyitott fish and chips éttermet. Ráadásul nemcsak a fogások, de a dekoráció tekintetében sem fogta vissza magát.
Hivatalosan is megnyitott Gordon Ramsay legújabb étterme, a Fish & Chips, ami a New York-i Times Square közepén várja a vendégeket. Ez immáron a negyedik vendéglátóhelye a brit séfnek az Egyesült Államokban, korábban Washingtonban, Las Vegasban és Orlandóban is megmutatta, milyen az igazi pokol konyhája.
Az új New York-i étteremben hagyományos brit ételeket kínálnak, köztük a legendás fish and chipset is meg lehet kóstolni kétféle szósz kíséretében, de garnélás és csirkés változat is rendelhető.
A modern újítások közé tartozik például a fishwich,
amelyet tőkehalból, meleg naan kenyérből készítenek, hogy aztán avokádószósszal, reszelt káposztával és paradicsommal tegyék teljessé az ízvilágát. A csirkés változathoz káposztasaláta, házi savanyúság és szeletelt paradicsom jár, illetve kérhető szalonnás, cheddar sajtos, zöldhagymás és tejfölös alternatíva is.
A kínálatból nem hiányozhatnak a desszertek sem, melyek közül a karamellás turmix emelkedik ki.
Gordon Ramsay az étterem megnyitásával kapcsolatban úgy fogalmazott: New York a világ egyik legnagyobb városa, páratlan energiával, és nagyon örül annak, hogy idehozhatta a fish & chipset, ami az otthon ízét jelenti egy új köntösben, modernizált étkezési élménnyel társítva.
(Forrás: Timeout, fotók: Alex Staniloff, Caesars Entertainment)
brit étel | étterem | new york | Times Square | Gordon Ramsay
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!