Gordon Ramsay pármai sonkába csomagolt, töltött csirkemelléhez csupán néhány hozzávaló kell, a végeredmény pedig egy ízekben gazdag fogás lesz, amihez tökéletesen illenek a tepsis sült zöldségek és a burgonyapüré is.
Hozzávalók:
- 4 nagy csirkemell
- 8 zsályalevél
- 5 púpozott evőkanál ricotta
- 1 csipet tengeri só és fekete bors
- 8 szelet pármai sonka
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 1 marék kakukkfű
Elkészítése:
Első lépés: A csirkemellek oldalánál készítsünk bemetszést, majd nyissuk ki a húsokat, mint egy könyvet!
Második lépés: Aprítsuk finomra a zsályát, majd keverjük hozzá a ricottához! Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint!
Harmadik lépés: Egy deszkára két szelet sonkát helyezünk. A közepére ráteszünk egy zsályalevelet, majd ráfektetjük a kinyitott csirkemellet. A ricottás keverék negyedét a hús közepére kanalazzuk, az egészet felgöngyöljük és alufóliába csavarjuk. A folyamatot megismételjük a többi hússal is, majd hűtőben pihentetjük egy-két órán keresztül.
Negyedik lépés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy serpenyőben pedig olajat hevítünk. Kicsomagoljunk a töltött csirkemelleket, a forró olajban mindkét oldalukat két-két percig sütjük, majd áthelyezzük a tepsibe és további tizenöt percig sütjük.
Ötödik lépés: A csirkét alufóliával letakarva öt-tíz percig pihentetjük. Tálalás előtt átlósan felszeleteljük, párolt zöldségekkel és burgonyapürével kínáljuk.
(Forrás: LoveFood.com, fotók: Getty Images)
töltött csirkemell | pármai sonka | recept | gyors étel | könnyű étel | Gordon Ramsay
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!