Idén is összeállították a világ leghíresebb celebséfjeinek listáját, melynek élére immáron második éve Gordon Ramsay került, köszönhetően közösségi média-jelenlétének.
A rangsort olyan tényezők alapján állították fel, mint a követők száma, a becsült Instagram-bevételek mértéke, az elköteleződési arány, az éttermek és a Michelin-csillagok száma, valamint az, hogy hány országban tevékenykednek. A júniusi adatgyűjtéskor Ramsay 14,3 millió követővel rendelkezett az Instagramon és
37,7 millióval a TikTokon.
A közösségi oldalakból akár 38,5 millió dolláros bevételre is szert tehetett, de a TikTok és az Instagram is szépen termelhetett neki. A sztárszakácsnak a világ hét országban ötvenhat étterme van, pályafutása során összesen tizenhét Michelin-csillagot szerzett, bár jelenleg ebből csak hét aktív.
A celebszakácsok listájának második helyezettje Yannick Alléno francia séf, a bronzérmes pedig Wolfgang Puck lett.
Ha csak a TikTokot nézzük, szintén legyőzhetetlen volt Ramsay, hiszen míg neki 37,7 millió követője van, a második legnépszerűbb séf, Amaury Guichon cukrász "csak" 21,4 millió követővel rendelkezik, a harmadik helyezett, Martha Stewart 1,6 millió követővel bír.
Ramsay azonban nem tarolt minden kategóriában. Bár neki van a legtöbb követője a közösségi oldalakon, a szingapúri séf, Nancy Lam rendelkezik a legelkötelezettebb követőkkel. Guy Fieri kétszáztizennyolc étteremmel büszkélkedhet, Jamie Oliver pedig huszonhárom országban aktív. Joël Robuchon francia séf, bár 2018-ban elhunyt, még mindig 17 Michelin-csillaghoz van köze. Alain Ducasse-nak pedig tizennégyhez.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
híres | híresség | celebséf | Gordon Ramsay | celeb
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!