A Google statisztikái mindig tudnak meglepetést okozni, nincs ez másként az idei év legtöbbet keresett receptjeivel sem.
A digitális óriás közzétette éves keresési statisztikáit, hogy rávilágítson az idei év legnagyobb trendjeire. Igaz, hogy a rangsor elsősorban az Egyesült Államokra vonatkozik, de globális léptékű következtetések is levonhatók általa.
A legtöbben a sugo receptjét keresték. Az étel tulajdonképpen egy tésztaszósz, amelyet általában paradicsommal, bazsalikommal, olívaolajjal, hagymával és fokhagymával készítenek. A szósz mellett a Google-felhasználók többek között a "Cincinnati chili-re", a "gyors palacsintára", a "mangó pitére", a "zöld istennő salátára" és "Jennifer Aniston salátájára" kerestek rá.
A Google a TikTok-on terjedő receptekre vonatkozó adatait is közzétette, ebben a rangsorban a fahéjas csiga, a rózsaszín szósz, a zöld istennő saláta, a cowboy kaviár és a mexikói rizs szerepelt remekül.
Az italok tekintetében az Aperol Spritz mindent vitt,
a második legnépszerűbb koktél pedig az Espresso Martini lett. Az első tízbe bekerült több Martini, a Mai Tai és a Pina Colada is.
Az alkoholmentes italok népszerűsége 2022-ben is tovább nőtt, de egyre többen kerestek rá arra is, hogy miért drágultak meg az élelmiszerek és arra voltak kíváncsiak, hogy miért kerül sokba a tojás, a sáfrány és a saláta.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)
google | ételek | italok | toplista | rangsor | lista
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!