A napokban a Google kiadta éves jelentését arról, melyek voltak 2021 legfelkapottabb keresőkifejezései. Az ételek terén a legnépszerűbb kulcsszó nem lepi meg a közösségi média-felhasználókat: a leggyakrabban a TikTok tészta kifejezésre kerestünk rá.
Bár sok tésztarecept található a TikTokon, a keresés valószínűleg arra a paradicsomos és fetasajtos tésztára vonatkozik, amely nyáron szabályosan felrobbantotta a közösségi médiát, hogy aztán minden magára valamit adó TikTokker elkészítse.
A fogás amúgy tényleg rendkívül egyszerű. Dobj pár koktélparadicsomot egy hőálló tálba néhány gerezd fokhagymával és egy darab fetával! Önts rá egy kevés olívaolajat, süsd körülbelül fél óráig, amíg a feta kissé megbarnul, a paradicsomról pedig elkezd leválni a héja! Szórd meg frissen aprított bazsalikommal, és keverd össze a főtt tésztával!
A második legnépszerűbb ételrecept a szalonnalekvár volt, ami sokkal inkább egy csatni.
Az alapja az almaecettel és paradicsommal összefőzött bacon, és mivel egyszerre édes, fanyar és füstös, különleges ízeket ad az ételeknek. Ehetjük pirítóson, mehet sült húsok mellé, sőt, grillezett sajthoz is kiváló párosítás lehet.
A dobogó harmadik fokára a birria taco állhatott fel. A mexikói étel egyfajta pörkölt, amit lassú tűzön készítenek el és amiből sosem spórolják ki a csilit, a fokhagymát, a köményt, a babérlevelet és a kakukkfüvet sem. A fogás készülhet marhából, bárányból, birkából, de akár kecskéből is, és tovább ízesíthető korianderrel valamint lime-mal. Általában tortillával fogyasztják.
(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty, Unsplash)
étel | google | fogas | legnépszerűbb étel
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!