Kellemes banáníz, gazdag fűszerezettség, puha textúra, glutén- és tejmentes alapanyagok – ilyen a tökéletes banánkenyér, ami a legjobb barátunk lehet ráérős reggeli kávézás során.
Hozzávalók:
- 2 nagyon érett banán pürésítve
- ½ csésze cukor
- ⅓ csésze extra szűz olívaolaj
- ¼ csésze mandulatej
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 ½ csésze gluténmentes süteményliszt
- ½ csésze mandulaliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál fahéj
- ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
A díszítéshez:
- ½ csésze durvára zúzott dió
- 1 ½ evőkanál zabpehely
Elkészítés:
- Melegítsük fel a sütőt 180 fokra! Béleljünk ki egy téglalap alakú kenyérsütő formát sütőpapírral!
- Egy nagy tálban keverjük össze a pürésített banánt a cukorral, az olajjal, a mandulatejjel, a tojással és a vaníliával! Egy közepes tálban elegyítsük el a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót!
- Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz, és keverjük homogén állagúra!
- Öntsük az előkészített sütőformába, szórjuk meg az apróra zúzott dióval és a zabpehellyel!
- Süssük nagyjából 40-45 percig, időként tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
sütemény | reggeli | tejmentes | banán | gluténmentes | banánkenyér
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!