A Gin Basil Smash egy tökéletes szezonzáró koktél, amelyben a gin, a citrusfélék frissességével és a bazsalikom különleges aromájával találkozik.
Vannak koktélok, amik száz-százötven éve töretlenül népszerűek. És vannak olyanok, amelyek, bár fiatalnak mondhatók, mégis zseniális ízkombinációjukkal egyetlen csapásra meghódították a világot. A Gin Basil Smash esetében pontosan ez történt.
Egy újszerű, innovatív koktél ez, aminek középpontjában egy csodálatos zöldfűszer áll.
A gin már önmagában egy fantasztikus alapanyag, ha pedig ehhez a bazsalikom élénk ízvilágát és a citrus savasságát társítjuk, egy rendkívül összetett, mély dimenziójú koktélt kaphatunk.
A zöldfűszer igazi különlegesség, aminek köszönhetően már az ital megjelenése is gondolatban a Mediterrán-partvidékre repít. Nyár végén pedig, a hétköznapi mókuskerékbe történő visszatérés előtt éppen erre van szükség.
Hozzávalók:
- 60 milliliter gin
- 30 milliliter lime
- 20 milliliter cukorszirup
- 2-3 bazsalikomlevél
Elkészítése:
Halmozzunk jeget egy shakerbe, öntsük rá az összes hozzávalót. Rázzuk erősen hat-nyolc másodpercig, majd pohárba töltjük és bazsalikomlevéllel díszítjük.
(Forrás. RobbReport, fotók: Getty)
gin | koktél | alkoholos ital | alkohol | bazsalikom
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!