Gigantikus trópusi növények nőnek ebben a tematikus étteremben

Kívül-belül a természet csodálata és tisztelete ihlette a Kayu-Kayu dzsungel-éttermet, amely Dzsakartától nagyjából egy órára található, és amely autentikus grillezett húsaival, fantasztikus rizses és tésztaételeivel várja a gasztroturistákat.

Kayu-Kayu nem csupán egy étterem, hanem rendezvényhelyszín is, ahol családi összejövetelek mellett vállalati események is szervezhetők azok számára, akik szabályosan rajonganak a természetközeliségért, a natúr anyagokért és a hagyományos indonéz konyháért.

Az étterem elsőre egy kétszintes istálló hangulatát kelti, a valóságban azonban otthona az indonéz gasztronómián túl egy óriási Alstonia fának, koi pontyokkal teli kis tónak, és autentikus ételekre vágyó utazóknak.

Az első emelet elsősorban éttermek és kávézók számára készült, a második emeleten pedig a kertre néző bárral és terasszal rendelkező rendezvényterek találhatók, amelyek nagyobb konferenciák és kisebb céges mítingek megtartására is alkalmasak.

A belső terekben csigalépcsőtől az ajtó ablakkeretén át a tetőablakokig minden részlet egyedi tervezésű, fából és acélból készült a helyi alkotók bevonásával.

A tervezők nagy hangsúlyt fektettek a természetes anyagok alkalmazásán túl a fenntarthatóságra is, éppen ezért újrahasznosított fát használtak fel Kayu-Kayu bútorainak és pazar lépcsősorának megalkotásához. A W Office dizájnerei a helyi alapanyagokra építettek akkor is, amikor a kivágott fatörzsekből és ágakból egy olyan hatalmas installációt készítettek, amelyik szabályosan kitölti az étterem enteriőrjét.

A világítás kialakítása során a napfényé a főszerep, a tetőablakok azonban nemcsak a fény beáramlását is biztosítják, de az üvegházhatás révén a trópusi klíma megteremtését is elősegítik. A homlokzaton is visszaköszön a dzsungel-hatás az acélrúdra felfüggesztett hatalmas fák miatt, amelyek az étterem szimbólumává is váltak.

Ez is érdekelhet:

Jules-Louis Audemars és Edward-Auguste Piguet kultusza lengi körbe ezt a hongkongi bárt

Az Audemars Piguet egykori alapítói valószínűleg elismerően bólintanának rá.

(Fotók: Arti Pictures)

indonéz | rendezvény | dzsungel | étterem | trópus | bár

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom