A Bounce új tanulmánya olyan tényezőket vesz figyelembe, mint például az éttermek száma és a gourmet-fogásokat megkoronázó Michelin-csillagok.
Mi kell ahhoz, hogy egy város mágnesként vonzza az ínyenceket? Fenomenális ételválaszték, kiváló éttermek, Michelin-csillagok – na és persze az is, hogy felkapottak legyenek a TikTokon és az Instagramon.
Mindezt összevetve kerülhetett a Bounce listájának élére Párizs,
ahol százezer lakosra kilencszáztíz étterem jut és elképesztően népszerű a közösségi médiában is. A második helyen Madrid zárt, ahol a listán szereplő városok közül a legtöbb Michelin-csillagos étterem található. A dobogó harmadik fokára Barcelona állhatott fel.
Érdemes még kiemelni Lisszabont, ahol a legtöbb hagyományos étterem és a legkevesebb gyorsétterem működik, Londonban pedig a felmérés szerint a legfotogénebb ételek készülnek.
Íme a tíz legjobb gasztrofőváros 2023-ban:
- Párizs, Franciaország
- Madrid, Spanyolország
- Barcelona, Spanyolország
- Lisszabon, Portugália
- Amszterdam, Hollandia
- London, Egyesült Királyság
- Berlin, Németország
- Bécs, Ausztria
- München, Németország
- Róma, Olaszország
(Forrás: Timeout, fotók: Getty)
gasztrofőváros | étterem | Michelin | gasztronómia | utazás | michelin-csillagos étterem
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!