Tökéletes hétköznapi vacsora lehet ez a garnélás spagetti, hiszen könnyen elkészíthető, elképesztően finom, laktató, és mindösszesen harminc perc alatt tálalható is.
Hozzávalók:
- 40 dkg szélesmetélt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma összezúzva
- 12 dkg aszalt paradicsom apróra vágva
- 20 dkg paradicsom felkockázva
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 csészényi zöldségleves alaplé
- 1 csomag bébispenót
- 45-50 dkg garnéla
- citrom
Elkészítés:
- Enyhén sós vízben a szokásos módon főzzük al dentére a tésztát! Ha elkészült, szűrjük le, öblítsük le és tegyük félre!
- Hevítsünk egy serpenyőben egy kevés olívaolajat, dobjuk rá az összezúzott fokhagymát, és kissé pirítsuk meg! Amikor már illatozik a fokhagyma, adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, a felkockázatott paradicsomot és az alaplevet! Alacsony hőfokon nagyjából 5 percig főzzük!
- Tegyük a serpenyőbe a spenótot és a garnélát is! Csurgassunk rá egy kevés citromlevet! A bébispenót három perc alatt összefonnyad, ennyi idő alatt a garnéla is megfő.
- Keverjük össze a tésztát és a szószt, pár percig főzzük össze, hogy az ízek még jobban összeérjenek! Forrón tálaljuk!
Ez is érdekelhet:
(Fotó: Getty Images)
tagliatelle | főétel | gyors étel | garnéla | tenger gyümölcsei | recept
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!