Csupán néhány egyszerű hozzávalóra, egy üveg különleges salsa verdére és némi garnélára van szükség ahhoz, hogy egy igazán különleges egytálételt készítsünk mindössze harminc perc alatt. Garantáltan ez lesz az új kedvenc gyors esti ételed!
Hozzávalók:
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1 kaliforniai paprika apró kockákra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csésze hosszú szemű rizs
- 2 csésze alaplé
- 1 üveg salsa verde
- só, bors
- 30 dkg garnéla
- 1 1/2 teáskanál kömény
- 1/4 csészényi apróra vágott koriander
- 1 lime leve
Elkészítése:
- Egy serpenyőben olajt hevítünk. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy percig pirítjuk, hogy az illatanyagai felszabaduljanak.
- Hozzáadjuk a rizst, egy percig kevergetjük, majd felöntjük az alaplével, hozzákeverjük a salsát, sózzuk, borsozzuk. Magas lángon felforraljuk, majd lefedjük, csökkentjük a hőt, és addig főzzük, amíg a rizs már majdnem tejesen megpuhul. Időnként megkeverjük, hogy a rizs ne tapadjon le a serpenyő aljára.
- Hozzáadjuk a paprikát, a garnélát, a köményt, majd fedő alatt további öt percig főzzük. Az idő elteltével rácsurgatjuk a lime levét, és frissen vágott korianderrel megszórva tálaljuk.
Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutatunk most hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak.
(Fotók: Getty Images)
gasztronómia | tipp | recept | garnéla | gyors | nyári
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!