Így tárold a frissen gyűjtött fűszernövényeidet, hogy minél tovább megőrizzék intenzív ízüket

A fűszernövények variálásával milliónyi ízt csempészhetünk az ételünkbe. A frissen szedetteknek és a szárítottaknak is megvannak a maguk előnyei és hátrányai, ráadásul a vágott fűszernövények nagyon hamar megfonnyadnak. Vannak azonban remek módszerek arra, hogy megnöveljük élettartamukat, hogy a lehető legtovább élvezhessük intenzív aromájukat.

A zöldfűszereket rendkívül gyakran használjuk a konyhában. A vágott bazsalikom és a koriander néhány napon belül megfonnyad, még a hűtőszekrényben is. A zsálya és a rozmaring ennél szívósabb, de egy hétnél tovább ők sem bírják. Jó megoldás lehet az, ha a virágokhoz hasonlóan vízbe állítjuk őket, így

pár nappal meghosszabbíthatjuk a frissességüket.

Egy új trükkel azonban akár három hétig is megőrizhetjük a zöldfűszerek frissességét. A csokornyi fűszer szárát vízzel benedvesített papírtörlőbe kell tekernünk, hogy aztán egy légmentesen záródó műanyag edénybe vagy zacskóba helyezve felhasználásig a hűtőben tároljuk. Fontos azonban, hogy a papírtörlőt nedvesen kell tartani, ezért

néhány naponta újra kell vizezni a papírtörlőt.

Ha pedig még ennél is tovább szeretnénk tárolni a fűszereket, érdemes lefagyasztanunk őket. A szárakról eltávolított leveleket érdemes jégkockatartóba adagolni és egy kevés vizet vagy növényi olajat önteni rá. A folyadékban megdermednek, később pedig kedvünk szerint használhatjuk fel őket.

A szárítás is működőképes megoldás, ebben az esetben azonban számítanunk kell arra, hogy a legintenzívebb fűszernövények is veszítenek aromájukból.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

praktika | trükk | zöldfűszer | konyhai praktika | konyhai trükk | konyhai tipp

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom