Egy fűszeres lencsesaláta akkor a legjobb, ha csicseriborsó és Halloumi is kerül bele.
Alacsony kalóriatartalma mellett viszonylag gyorsan, negyven perc alatt elkészíthető ez a fűszeres lencsesaláta, amelyet érdemes csicseriborsóval és grillezett Halloumival dúsítani, hogy igazán tartalmas és tápláló főételt kapjunk.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 lilahagyma felaprítva
- 20 dekagramm paradicsom feldarabolva
- 2 teáskanál Harissa fűszerkeverék
- 25 dekagramm lencse
- ½ citrom leve
- 1 tömb Halloumi ½ centiméter vastag szeletekre vágva
- 40 dekagramm konzerv csicseriborsó lecsepegtetve és leöblítve
- egy kis csokor petrezselyem durvára vágva
Dresszinghez:
- 1 evőkanál tahini
- 3 evőkanál natúr joghurt
- 2-3 teáskanál Harissa fűszerkeverék
- 1 teáskanál méz1
- ½ citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
Elkészítése:
- Főzzük meg a lencsét, csepegtessük le!
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük meg a hagymát! Adjuk hozzá a paradicsomot, és hagyjuk, hogy levet engedjen! Fűszerezzük Harissa keverékkel, tegyük hozzá a lencsét, a citromlevet! Főzzük össze két-három percig, majd húzzuk le tűzről, és hagyjuk kihűlni!
- Készítsük el a dresszinget! Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy megfelelő állaga legyen!
- A Halloumi szeleteket egyenként, száraz, tapadásmentes serpenyőben, vagy elektromos grillen süssük aranybarnára!
- Keverjük a csicseriborsót és az aprított petrezselyem felét a lencséhez!
- Tálaláskor a tányér aljára tegyük a salátát, rá az öntetet, majd a grillezett sajtszeleteket, végül pedig szórjuk rá a maradék petrezselymet!
Ez is érdekelhet:
sajt | saláta | lencse | csicseriborsó | halloumi | vegetáriánus
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!